Egyéb

Napközben: díjmentesen horgászhatnak a Tisza-tavon a 3 és 14 év közötti gyerekek

A január 25-ei tartalomból
 

1500 termálkút, 270 féle ásvány- és gyógyvíz és 2000 éves fürdőkultúra. Magyarország az öt legnagyobb termálvízkészlettel rendelkező ország egyike nemzetközi viszonylatban. Gyógyvizeink jó hatással vannak a többi között a reumatikus, mozgásszervi és nőgyógyászati panaszokra. De mennyire használjuk ki gyógyvizeink erejét a megelőzésben és a gyógyászatban? A Magyar Turisztikai Ügynökség a napokban indította el új téli belföldi kampányát, amellyel gyógyvizeink, és gyógyfürdőink népszerűsítése a cél.

Országosan több mint 50 ezer olyan felső tagozatos vagy középiskolás sajátos nevelésű gyermek van, akik érintettek NETFIT mérésben. A NETFIT® egy olyan országosan egységes, kötelezően alkalmazandó, egészségközpontú fizikai fittségi mérési tesztrendszer, amellyel már negyedik éve mérik fel az ötödik évfolyamtól kezdődően a magyar iskolások fizikai állapotát. Ugyanakkor eddig ezt a rendszert nem lehetett alkalmazni a tanulásban akadályozott vagy valamely fogyatékossággal élő gyermekek esetében. Most elkészült az SNI-s gyerekekre szabott tesztrendszer. De hogyan fog működni a gyakorlatban?

Idén tovább egyszerűsödött az SZJA bevallás. De mit jelent mindez a gyakorlatban? Mi a teendő akkor, ha az előző évben a foglalkozásból származó jövedelem mellett további egyéb bevételünk is volt? Hogyan lehet rendelkezni az egy százalékok sorsáról, ha a NAV készíti el az adóbevallást és mit lehet elintézni az új ügyfélkapun keresztül az adóhatóságnál?

Jó hobbi a horgászás, de a sikerhez nemcsak a halakat kell ismerni, de a pecás trükköket is. Januártól díjmentesen horgászhatnak a Tisza-tavon a 3 és 14 év közötti gyerekek, emellett a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. hatodik éve pecasulit indít általános iskolások számára. A gyerekek szervezett foglalkozások, tanórák keretében megismerkednek a horgászás alapjaival, a térség növény és halfajaival, és megtanulják a horgászat írott és íratlan szabályait. Hogyan lehet megszerettetni a fiatalokkal a horgászsportot?

Ide kattintva visszahallgathatja a Napközben január 25-ei adását!

Napközben – Kossuth, január 25., csütörtök, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Gergácz Anikó

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább