Érmellékre hív a Hazajáró stábja

Január 27-én 15.15-től az M5 műsorán!
 

A közmédia Hazajáró című honismereti magazinműsora következő adásában a Partiumba, Érmellékre invitálja a nézőket.
A Kraszna és Berettyó folyók által határolt területen újra meggyőződhetünk a Kárpát-medence festői szépségeiről, és a magyarság időtlen megmaradásáról.

Kelet és nyugat között, az Alföld és a Szigethegység határán, a nektárt csepegtető, szelíd hajlású szilágysági dombok és az ért kalászt lengető bihari sík között kanyarog az Ér kispatakja. Ahogy a lápos, mocsaras Érmellék egykor csodás vízi élővilágának tágas élettere leszűkült, úgy fogyatkozott meg az Árpád-kor óta magyarlakta tájék és történelmi borvidék magyarsága is. Pedig micsoda nagyságokat adott e táj a hazának. A síkba vesző dombvidék épp alkalmas arra, hogy biciklivel barangoljuk be Érmindszenttől Székelyhídig.

A nemrégiben Príma Primissima közönségdíját átvevő stáb hétről hétre bakancsot húz, hogy bemutassák a Kárpát-medence varázslatos, és sokszor rég elfeledett tájait. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró falubéli fatemplomokon át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő útját.

Olvasson tovább