×

Túl az Óperencián - Galambos Attila - 4. hét

A január 22. és 28. közötti tartalomból
 

Tanulmányait a zalaegerszegi Ságvári Endre Gimnáziumban (jelenlegi nevén: Kölcsey Ferenc Gimnázium), majd a Színház- és Filmművészeti Főiskolában végezte. Színész szakon diplomázott 1994-ben.[1] Rendszeresen fordít prózai színdarabokat (Christopher Hampton: Jung a díványon, Shelagh Delaney: Egy csepp méz, Peter Quilter: Mennyei!, Agatha Christie: Tíz kicsi néger), dalszöveg (esetenként szövegkönyv-) fordítóként pedig számos musical hazai bemutatójánál segédkezett (Funny Girl, Kánkán, Az operaház fantomja, Rómeó és Júlia, József és a színes szélesvásznú álomkabát, Producerek, Édeskettes hármasban, Mi jöhet még?, Hello, Dolly!, Vadregény – Into the Woods).
Szerzőként 2006-ban a soproni Petőfi Színházban jelentkezett a Casting című musical dalszövegeivel (zene: Kemény Gábor). Ezt követte a Covershow(zene: Varga Bálint), majd 2008 tavaszán a Martin Sherman darabjából írt Isadora (zene: Arany Tamás). A Színház- és Filmművészeti Egyetem felkérésére dalszövegeket írt a Who the f**k is Lady Domina? című előadáshoz (zene: Bella Máté). Ezt a darabot Suda Balázs rendezésében Better Than Sex címmel egy hónapig játszotta a londoni Courtyard Theatre. 2010-ben szerzőtársaival, Szente Vajkkal és Bolba Tamással első helyezést ért el a Madách Színház musicalpályázatán. Csoportterápia című darabjukat a színház 2011 nyarán mutatta be. Dalszövegei hallhatóak többek között az Operaház fantomja, a Producerek, a Rómeó és Júlia eredeti magyar szereposztással készült felvételein, Mahó Andrea, Serbán Attila, Kentaur, Vásáry André lemezein és Szinetár Dóra – Bereczki Zoltán Duett albumjain. 2013-ban a Polyák Lilla számra írt Valami más című dala a középdöntőig jutott A Dalmásodik évadjában, rá egy évre a Fool Moonnak írt dal, az It Can’t Be Over pedig még sikeresebbnek bizonyult.

Galambos Attila az Operettszínházzal is szoros együttműködésben alkot, így nemsokára a közönség elé kerül legújabb szerzeményük. Hogy ez mi is, az a műsorból kiderül.

Túl az Óperencián minden nap 9:04-től és 18:04-től a Dankó Rádióban!

Szerkesztő-műsorvezető: Nagy Ibolya

Korábbi adások >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább