Vasárnapi újság: Monetáris politika

A január 21-i adás tartalmából
 

Stop Soros. A nemzeti konzultáció válaszai alapján a kormány elkészítette és az országgyűlés elé terjeszti törvényjavaslatát. Miként lehetséges visszaszorítani az illegális migrációt segítő szervezeteket? Mit tartalmaz és milyen esetekben lesz lehetséges megadóztatni a magyarság szándékai ellen munkálkodókat? A részletekről Rogán Antalt, a miniszterelnök kabinetfőnökét kérdezzük.

Hallgassa meg!

Az nem lehet ugyanis, hogy súlyos bűntett ne legyen büntethető. A rendszerváltás utáni igazságtétel elmaradásának okairól és következményeiről mondja el gondolatait Gulyás Gergely jogász, a FIDESZ frakcióvezetője, az erről született könyv szerzői, Kovács István és Törcsi Péter, valamint Máté Áron, a kötet szerkesztője.

Hallgassa meg!

A cél a nemzet gerincének eltörése. Miért vált a kommunisták legfőbb ellenségévé a magyar értelmiség és nemesség? Hogyan őrizhették meg magyarságukat és hitüket azok, akiket a kitelepítések, a vagyonelkobzások, családjuk jövőjének elrablása is sújtott? A kitelepítésekről és deportálásokról szóló konferencia tanulságai – beszélgetés Zichy Lászlóval, a grófi család leszármazottjával.

Hallgassa meg!

Wilson elnök 14 pontja. A trianoni diktátum előzménye alapján talán nem várt volna Magyarországra olyan súlyos veszteség, mint amilyet végül megélni volt kénytelen. Miként jutottak el az I. világháború utáni katasztrofális területfelosztásig a háború győztesei? A történteket Ablonczy Balázs történész, a Magyar Tudományos Akadémia Lendület Trianon 100 Kutatócsoport vezetője elemzi.

Hallgassa meg!

Értelmiségi rendszerváltás. Hogyan működött a kommunista rezsimek idejében a magyar és lengyel írók titkos szövetsége? Milyen szerepet vállalhatott a hazai és a lengyel értelmiség a rendszerváltás megalapozásában? Szalay Attila diplomata, Lengyelország szakértő beszél a háttérben történtekről.

Hallgassa meg!

Monetáris politika – érthetően. A Magyar Nemzeti bank pénzügypolitikája és annak következményei Magyarország gazdaságának fejlődésében. Hogyan segítették a nem hagyományos pénzügyi lépések a hazai vállalkozásokat? Milyen szerepe van a pénzintézetnek a magyar adósságállomány csökkenésében és abban, hogy az állam működését ma már jelentős részben hazai források biztosítják? Beszélgetés Pleschinger Gyulával, a Monetáris Tanács tagjával.

Hallgassa meg!

Idejét múlt közgazdasági tanok. György László a Századvég vezető közgazdásza szerint a neo-liberális gazdaságpolitika már véget ért, de az átfordulás lassú folyamat. Az új közgazdasági gondolkodás londoni 33 pontja a jelenlegi közgazdasági tézisek megváltoztatását szorgalmazza, hiszen utóbbi jobbára csak a multi cégek érdekeit tartja szem előtt.

Hallgassa meg!

Megfestett jelen. Kossuth Tivadar alkotásai különleges műfajt, a társadalmi-politikai festészetet képviselik. Miért jelenik meg legújabb munkáján migránsok hosszú sora, terroristák és lefittyedő ajakkal Angela Merkel?

Hallgassa meg!

Zarándoklat vasúton. Idén is három szerelvényt indít a MÁV START és a Misszió Tours. Hálapad a Fekete Madonnán, közös áhitat a csíksomlyói szerelvényen és új úti cél Medzsugorje. Beszámoló a 2018-as zarándokvonatok programjáról.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – január 21., vasárnap, 6:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább