Egyéb

Napközben: megkezdődött az idei farsangi szezon

A január 22-ei adás tartalmából
 

A gyorsabb ügyintézés érdekében a kisebb tételű esetekben a közjegyzőnél kérhetjük ettől az évtől a nem fizető adós ellen a fizetési meghagyást, ám vannak esetek, amikor mindenképpen bíróságra kell mennünk a vitás ügy megoldása érdekében. Mi változott, mikor, kihez forduljunk?

A Magyar Kultúra Napja. Folyamatosan emelkedik a múzeumok és könyvtárak látogatottsága. A 2008-es válság óta először nőtt 10 millió fölé a múzeumi látogatók száma. A kormány támogatja az intézmények felújítását, tavaly 360 milliárd forintnyi infrastruktúra-fejlesztésről született döntés, amelyek a következő 4-5 esztendőben valósulhatnak meg. A kulturális tárca külön pályázatot biztosít a múzeumoknak, hogy minden évben megújíthassák, bővíthessék állandó tárlataikat. A magyar kultúra kincsei a múzeumokban. És 25 évesek a Csillagszeműek!

Megkezdődött az idei, igen rövid farsangi szezon. Ilyenkor egyre-másra kapjuk a meghívókat a legkülönbözőbb jótékonysági bálokra. Mi a bálozás lelki és történeti háttere, hogyan válunk ebben az időszakban adakozóbbakká?

A Vöröskereszt önkéntes fiatalokat vár szociális munkára, véradás szervezésére. Mennyire „népszerű” ma az önkéntes munka, milyen területeken tudnak segíteni a segítőknek a fiatalok? Végül kapcsoljuk a Zeneakadémiát a Magyar Kultúra Napja központi rendezvényének helyszínét.

Ide kattintva vissza tudják hallgatni a teljes adást! >>>

Napközben – Kossuth január 22., hétfő, 9.00

Műsorvezető: Horváth Szilárd
Szerkesztő: Bakos Csaba

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább