Egyéb

Napközben: teázási szokások

A január 17-i adás tartalmából
 

– Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát, alvásterápia, gyógymódók. Mintegy száz féle alvás betegséget tart számon az orvostudomány, de hogyan alakulnak ki az alvásproblémáink. Kinek mikor mennyit kell aludni, hogy egészséges maradjon? A mostani szélsőséges időjárás milyen hatással lehet az emberi szerevetre ezen belül az alvásunkra.

Hallgassa meg!

– A kutyák chipezése kötelező, ennek ellenére a gazdák egy része nem törődik az előírással. Nagyon sokan a kötelező oltást sem adatják be az állataiknak, nagyvárosokban különösen nem, mert több helyen még az ebösszeírást sem tudják befejezni, mivel nem küldik vissza az adatlapokat a kutyatulajdonosok. Az elkóborolt ebek oltása és chipezése nagy terhet ró az állatmenhelyekre, amelyek befogadó képessége korlátozott.

Hallgassa meg!

– Mire mondjuk, hogy tanya? Mennyire népszerű a tanyasi életforma, kik választják és milyen támogatási forrásokat kaphatnak a tanyával rendelkező emberek. Hogyan kell elképzelni egy 21. századi tanyát.

Hallgassa meg!

– Sokan teával ébrednek, teával fekszenek, de vannak, akik a kettő között is teát fogyasztanak. Mi a különbség a fekete, a fehér, a vörös, a zöld, a kínait, és a japánt tea között. Filteres, vagy szálas, forrázva, vagy áztatva, teázási szokások szerdán itt napközben.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth január 17., szerda, 9.00

Műsorvezető: Banner Géza
Szerkesztő: Domokos István

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább