×

Egyéb

Napközben: a férfiak körében is egyre gyakrabban fordul elő testképzavar

A január 12-i adás tartalmából
 

– Gödöllőn néhány veszélyes zebra mellé nagy, fényvisszaverő zászlókat helyeztek. Ha valaki sötétedés után át szeretne kelni, felkapja a zászlót, átmegy vele, és a túloldalon lévő tárolóba teszi. A zászló ötlete a Facebookon hatalmas karriert futott be, ma már 12 településen 27 zebrára telepítettetek lobogót és 100(!) településről érdeklődtek. Van, ahol ellopják persze, de nem ez a jellemző. Tényleg rosszul megvilágítottak a zebrák? Van-e vajon a zászlón kívül más lehetőség is a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételére?

Hallgassa meg!

– Az eredeti történet szerint Don José leszúrja Carment az előadás záró jelenetében, a firenzeiek viszont most úgy adják elő, hogy végül Carmen öli meg Don Josét.
A változtatást azzal indokolták, hogy Olaszországban ma is rengeteg nőt ölnek meg féltékeny férjek, barátok vagy szeretők, nem kellene ennek tapsolni.
De nem csak a színpadi klasszikusokat írják át manapság, jellemző lett a mesék megszelídítése is, ilyenkor minden rémisztő részt eltávolítanak a szövegből, nehogy a gyerek megijedjen. Fél 10 és 10 között arról beszélgetünk majd, hogy jó-e, ha átírással aktualizálják a klasszikusokat és elérik-e céljukat a borzalmas részletektől megfosztott mesék.

Hallgassa meg!

– 10 óra után izomdiszmorfia. Míg korábban elsősorban a nőket érintette a testképzavar, addig napjainkban már a férfiak körében is egyre gyakrabban fordul elő. Őket leginkább az edzőtermekben találjuk, mert az izomzat méretével való kényszeres foglalkozás jellemzi ezt az a jelenséget. Testépítő és pszichológus jelöli majd ki a határokat egészséges és beteges edzés között.

Hallgassa meg!

– Bozsik gazda szokásos pénteki kertészeti rovatában a batátáról, a trópusi édesburgonyáról beszél majd, és természetesen hallgatói kérdésekre is válaszol majd.

Napközben – Kossuth január 12., péntek, 9.00

Szerkesztő: Veress Ágnes
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább