Egyéb

Napközben: hogyan lehet sikeres a lakáseladás?

A január 4-i adás tartalmából
 

Építményadót kell fizetniük a homlokzatukon lévő reklámok után a társasházaknak jövő évtől – az érdekképviselet tiltakozik a szabályozás ellen. Négyzetméterenként évi 12 ezer forint építményadót kell fizetniük az 1 négyzetmétert meghaladó reklámhordozó felületek után azok tulajdonosainak januártól Pécsett – ezek a legtöbb esetben vállalkozások, hirdető cégek, de társasházak is lehetnek. Hogyan kell értelmezni az új rendeletet, milyen források biztosíthatják a házak felújítását, fejlesztését?

Hallgassa meg!

Riporter: Zsoldos László

Vendégek: Farkas Tamás a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének elnöke, Izsák Orsolya társasházi jogász, Élő tel.: Hantos Bálint reklám és média kutató

Életmódunkkal tehetünk a legtöbbet azért, hogy ízületeink mozgékonysága minél tovább megmaradjon és ne kényszerüljünk térd- vagy akár csípőprotézis beültetésére. Az ortopéd szakorvos szerint tévhit és egy jól működő iparág, amely azt sugallja, hogy a porc visszaépíthető. Sajnos csak a protézisek jelentenek megoldást az egyre elviselhetetlenebb fájdalmakra. Hogyan óvhatjuk meg ízületeink épségét, hogyan sportoljunk, hogy ne károsodjanak az ízületek, a táplálkozás befolyásolja e a porcok állapotát?

Hallgassa meg!

Riporter: B.Tóth Erika
Vendégek: Moravcsik Bence ortopéd szakorvos, Váczy Márk Pécsi Tudomány Egyetem Sport és Testnevelés Tudományi Intézetének docense, Bakó Eszter dietetikus

A technikai fejlődés már alig követhető az elektronikai készülékek területén. A televízióknál is új és új technológiájú és technikájú készülékek jelennek meg. Nehéz az eligazodás. Mit jelent a HD Full HD minőség, de ez még csak a kezdet, olyan rövidítéseket és betűjeleket olvashatunk, amelyekről azt sem tudjuk mit jelentenek. Mi alapján vegyünk tv-t, mi mindenre alkalmasak ezek a modern készülékek, milyen lakásba milyet érdemes vásárolni?

Hallgassa meg!

Riporter: Zsoldos Barnabás
Vendégek: Antalóczy Tímea médiakutató, szociológus

Eladásra szánt ingatlanunkat érdemes felújítanunk, és átrendeznünk, hiszen minimális befektetéssel is nagy változást érhetünk el. Amikor úgy döntünk, hogy megválunk otthonunktól, egyszer csak egy telített piacon találjuk magunkat, ahol a miénkhez hasonló adottságú lakások között kell érvényesülnünk. A jól megtervezett home staginggel, azaz a lakás eladásra való felkészítésével azonban kitűnhetünk a tömegből, és ingatlanunkat magasabb áron kínálhatjuk. Melyek a leghasznosabb megoldások, hogy jó képet mutassunk lakásunkról, mitől válik vonzóvá egy ingatlan?

Hallgassa meg!

Riporter: Tarnóczi László
Vendégek: Zai Viktória lakberendező, Ombodi Gergő ingatlanfotós

Napközben – Kossuth január 4., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Zsoldos László
Műsorvezető: Banner Géza
Gyártásvezető: Rácz Szilvia

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább