A Dal 2018

További 10 dolog, amit nem tudtál A Dal 2018 versenyzőiről

A titkokat minden ember szereti, ezért A Dal 2018 előadóiról most olyan érdekességeket, különös történeteket árulunk el, amiket eddig biztosan nem tudtál. Cikksorozatunk második részéből megtudhatod, hogy ki alvajáró az előadók közül, ki Füge és azt is, hogy Heincz Gábor beceneve miért éppen BIGA.

1.
Gondoltátok volna, hogy Singh Viki babonás vagy azt, hogy retteg az új dolgoktól? Singh Viki korábban a megszokások és a hagyományok rabja volt. Hajlamos volt ugyanahhoz a gyermekorvoshoz visszajárni, akit gyermekkorában megszokott, tekintet nélkül arra, hogy ez számára plusz időt jelent-e. De Viki vonatra sem szokott egyedül ülni, ugyanis régebben attól tartott, hogy olyan helyre viszi a gőzös, ahol korábban még sohasem járt.
Viki ezekben a napokban is épp azon dolgozik, hogy átlépje határait, legyőzze félelmeit és elhagyja a babonákat, amelyekben eddig hitt.
2.
Odett és hű társa: Odett életében hatalmas örömöt okozott egy új társ érkezése. Füge egy francia bulldog, akit Odett már A Dal 2018-as sajtótájékoztatójára is magával hozott. Így azt is kiskutyája társaságában tudta meg, hogy dala bejutott a legjobb 30 dal közé.
3.
Tudtad, hogy Gulyás Roland egy ízig-vérig macsó? Azt szokták mondani, az őszülés sármossá teszi a férfiakat. Nos, az sokaknak feltűnhetett, hogy Gulyás Rolandnak milyen jól állnak az ősz tincsek, de azt csak kevesen tudják, hogy Roland esetében az őszülési folyamat már 13 éves korában elkezdődött és napról-napra jelennek meg újabb ősz hajszálak fekete fürtjei közt.
4.
Na de honnan a név? Sokakban felmerülhet a kérdés egy-egy előadó, zenekar nevének hallatán, hogy honnan kaphatta nevét. A LivingRoom neve a zenekar alakulásának kezdetére vezethető vissza, ugyanis a nevüket a megalakulásuk helyszínéről, azaz egy nappaliról kapták. Az azóta már legendássá vált napon egy nappaliban verbuválódtak zenekarrá.
5.
És vajon Heincz Gábor nevében mit jelent a BIGA? Ennek eredete gyermekkorára vezethető vissza, amikor Gábor barátai addig mondogatták egymás után, hogy Gabi, Gabi, Gabi, míg bele nem zavarodtak és így lett Heincz Gábor BIGA.
6.
Tudtad a Yesyes frontemberéről, Szabó Ádámról, hogy alvajáró? Zenésztársával, Katona Tamással régen egy kollégiumi szobában laktak, és a közös diákévek alatt derült ki, hogy Ádám alvajáró. Többször is úgy tűnt, mintha ébren lenne, miközben másnap kiderült egyáltalán nem emlékszik arra, hogy mi történt az éjszaka.
7.
A Ceasefire X, azaz Vavra Bence nagyon szereti a hasát. És nemcsak önmagában a kulináris élvezeteknek hódol, hanem elkészíteni is imádja a fogásokat, mivel foglalkoztatja a kísérletezgetés. Főzőtudományának alapjait pedig édesanyjától és nagymamájától tanulta.
8.
A Noémo zenekar tagjai nemcsak a dalokat játsszák közösen, hanem a szókirakót is, ahol akár új szavakat is alkotnak, amit aztán később megpróbálnak beépíteni a mindennapi szókincsükbe is. A játék közben vagy a hosszú próbák után pedig szeretnek nagyokat enni és közben világmegváltó beszélgetéseket folytatni.
9.
Na de mi lehet az a dolog, amit Király Viktorról eddig nem tudtál? Az énekesről szinte mindennap ír valamelyik híroldal, így a pályafutását követők számára nem igazán lehet olyan dolgot elárulni Viktorról, amit eddig senki sem vagy csak nagyon kevesen tudhattak. De azt gondoltátok volna, hogy Király Viktort hivatalosan nem is így hívják? Viktor teljes neve ugyanis Király Dov Viktor.
10.
A Patikadomb zenekarról kevesen tudhatták, hogy azzal egy időben, hogy készülnek A Dal 2018 elődöntőjére, már első nagylemezükön is dolgoznak. Külön érdekesség pedig, hogy a lemezen szerepelni fog az a dal is, amellyel A Dal 2018 legjobb 30 dala közé jutottak, vagyis a Jó szelet!
Szeretnétek még többet megtudni A Dal 2018 versenyzőiről? Nézzétek január 20-ától a dalválasztó show-t a Dunán!

Tovább A Dal oldalára>>>

Kapcsolódó Hírek