Egyéb

Napközben: hamarosan itt a farsangi szezon

A december 29-i adás tartalmából.
 

A sikeres üzletasszony jó csapatjátékos, nyitott, kreatív személyiség. Ami viszont ennél is fontosabb, hogy egy magasabb cél érdekében félreteszi az érzelmeit, és átgondolt, fókuszált üzleti döntéseket hoz a fejlődésért. De vajon a sikeres üzletasszony jó főnök is egyben?

Jelentős különbségek vannak a magyar városok lakosságának szelektív hulladékgyűjtési gyakorlatában. A tejes és gyümölcsleves kartondobozokat Veszprémben, Pakson, Székesfehérváron, Kecskeméten és Monoron szelektálja a leghatékonyabban a lakosság. Ha minden magyar lakos olyan hatékonyan szelektálna, mint a veszprémiek, egy éven belül megduplázható lenne az újrahasznosított italos kartondobozok mennyisége. Milyen mértékben van lehetőségünk a hulladék szelektív gyűjtésére?

Dezsőnek meg kell halnia. Pelikán József szavai a Tanú című filmből, amikor a gátőr elhatározza, hogy titokban levágja kedvenc disznaját, Dezsőt, feketén. Ma már nincs feketevágás, sőt a jelenlegi időjárás tökéletesen alkalmas a disznótorra. De vágnak-e még disznót vidéken? Olcsóbb így a hús, mintha boltban vásárolnánk? Vagy egyszerűen jó ilyenkor összejönni? Megkérdezzük a hatóság szakemberét, mely szabályokat kell betartanunk disznóvágáskor.

A báli szezon, a farsang Vízkereszt után, azaz január 7-én kezdődik, és Húsvét előtt 40 nappal ér véget. Melyek a farsangi hagyományok, népszerű-e még a bálozás és a szórakozva jótékonykodás, és azt is megkérdezzük, mekkora a turisztikai jelentősége a báli szezonnak?

Napközben – Kossuth Rádió – december 29., péntek, 9:00

Szerkesztő: Bakos Csaba
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább