Egyéb

Napközben: Fehér, rozé, száraz vagy félédes?

A december 27-i adás tartalmából.
 
Hallgassa meg!


Kényeztetik az unokákat, vigyáznak rájuk, besegítenek a gyermekek nevelésében, vagy éppen hétköznapokban. Sok kisgyermekes család nehezen boldogulna a nagyszülők segítsége nélkül és az idős emberek is úgy érzik fontos részei a családnak. De milyen, ha az unokák távol élnek és hogyan lehet az esetleges generációs konfliktusokat kezelni? Milyen szerep hárul rájuk ma a 21. században?

Készpénz vagy kártya? Hogyan tervezzük meg külföldi pihenésünk pénzügyeit utólagos dühöngés nélkül? Nemcsak az útvonalat, a pénzügyeket is érdemes előre megtervezni. Az utalás, a váltás és kártyahasználat költségei könnyen tízezer forint fölé mehetnek. Mikor, hol és hogyan érdemes bankkártyát vagy hitelkártyát használni és hol érdemes inkább készpénzzel fizetni? Milyen veszélyei lehetnek külföldön a bankkártya használatnak?
Fekete-fehér vagy színes, digitális vagy hagyományos? Fotóalbum vagy CD? Fényképek, amelyek életünk pillanatait dokumentálják és amelyeket időről időre, különösen a családi együttlétek idején jó megnézni, felidézni az emlékeket. Hogyan válasszunk fényképezőgépet és hogyan archiváljuk felvételeinket? 

Fehér, rozé, száraz vagy félédes? Milyen bort választunk? A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa megbízásából a közelmúltban egy felmérés készült borfogyasztási szokásainkról. Ebből a többi között kiderült, hogy a vásárlók egy ötöde nem olvassa el a címkén szereplő információkat, a férfiak átlagban évi 40 litert bort isznak, míg a nők képesek többet fizetni egy palack minőségi borért. Bortrendek szilveszter előtt.

Napközben – Kossuth Rádió – december 27., szerda, 9:00

Szerkesztő: Gergácz Anikó

Műsorvezető: Banner Géza 

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább