A Dal 2018

10 dolog, amit nem tudtál A Dal 2018-as versenyzőiről

Rúzs nélkül egy tapottat sem? Ki fél a szellemektől? Illetve mely induló a legnagyobb Dragon Ball fanatikus? Cikksorozatunkban 10 titkot árulunk el A Dal 2018 résztvevőiről, amikről eddig biztosan nem tudtál.
 

1.
Ki lehet az az énekesnő, aki sehova sem megy úgy, hogy nincs kirúzsozva a szája? A rúzsok bűvöletében Tolvai Reni él. A popdíva annyira szereti sminkelni magát, hogy még a konditeremben is visel rúzst és sminket is. Ez a különleges szokása pedig már a követőinek is feltűnt. Az énekesnő azt mondja: babonaként tekint a rúzsra. Tolvai Reni Crack My Code című dalával versenyzik A Dal 2018-ban.

 

2.
Önálló szerzeményével jutott be A Dal 2018 dalválasztóba Süle Zsolt veszprémi zenész. A Zöld a május című dal szerzőjéről kevesen tudják, hogy hipohonder, azaz folyamatosan betegnek képzeli magát.

 

3.
Tudtátok, hogy Dánielfy Gergely fél a szellemektől? Ezt pedig egy baráti csínynek köszönheti. Korábban a zenész barátaival a Balatonra utazott, ahol két szobában szálltak meg. A szálláson azonban elterjedt az a hír, hogy a szomszéd házban élt egy idősebb nő, akinek halála után kísért a szelleme. Dánielfy Gergely éjjel kettőkor sikításra ébredt, valaki azt kiabálta, hogy “Zsani, Zsani”. Kinyitotta az ajtót, majd végig ment a folyosón, ahol odaért Zsanihoz, akit megszállt a szellem. A zenész egyből hívta a mentőket, közben persze szóltak neki a barátai, hogy csak egyszerű tréfáról van szó. Az “Azt mondtad” című dallal induló zeneszerzőnek a mai napig hevesen dobog a szíve, ha az átverésre gondol.

 

4.
Az AWS zenekar tagjai gyerekkoruk óta jó barátok, mindig is együtt bandáztak Budakeszin, ahol 2006-ban megalapították a zenekarukat. Az AWS a jelenlegi magyar metal zenei élet egyik legfrissebb és legdinamikusabb zenekara. A Dal 2018-ban Viszlát nyár című dalukkal versenyeznek. Érdekesség az is, hogy a zenekar dobosa, metalzenészként a világbéke élharcosának tartja magát.

 

5.
És vajon Andy Rollynak mi a titka? A Turn The Lights On című dal szerzője egy komoly sérülés miatt nem élhet hobbijának, amely a Wing Chun Kung Fu nevű harcművészet.

 

6.
Jelasity Péter egy szakmai titkot árult el magáról A Dal 2018 rajongóinak. A #yeahla művészéről ugyanis eddig csak kevesen tudhatták, hogyan szerzi a dalait. Most azonban megtudhatjátok a titkot! A művek első verzióját Péter mindig zongora kíséretével énekli fel, majd ezt a verziót küldi el az énekesnőnek, Eszes Vikinek. Jelasity Pétert tehát Eszes Vikin kívül még senki sem hallotta énekelni. Ebben a metódusban született az 1 Szó Mint 100 című közös daluk is, amellyel A Dal 2018-ban indulnak.

 

7.
De mit tudhatunk meg a fiatal énekesről, Horváth Tamásról? Tamásról feleségén kívül eddig csak kevesen tudhatták, hogy hatalmas Dragon Ball fanatikus. A zenész akkor kezdett el különösen kötődni a Dragon Ball figurákhoz, amikor az egyik karácsonyra kettőt is talált a fa alatt. Abban a pillanatban megfogadta, ha nagy lesz, az összes figurát megszerzi. Horváth Tamás azt is elárulta, hogy mára már meg is szerezte az összes Dragon Ball figurát, sőt Son Goku tetoválása is van. A Dal 2018-ban azonban nem a Dragon Ballról, hanem a Meggyfáról fog énekelni.

 

8.
Szintén gyermekkori titkot árult el magáról Knoll Gabi. A Nobody to die for című dal szerzőjének arcát 5 éves korában megharapta egy kutya, erre a mai napig egy heg is emlékezteti. A sebesülésnek nagyon érdekes a mintája, ami Gabi szerint egyedivé teszi az arcát. Az énekesnő ennek ellenére is hatalmas kutyarajongó.

 

9.
És ha már a kutyáknál tartunk. A Horváth Cintia és Balogh Tomiból álló formáció férfi tagját gyerekkorában megtámadta egy harci kutya, azonban szerencsére nagyobb baj nem történt. Horváth Cintiának is meggyűlt a baja az állatokkal, az énekesnő irtózik a békáktól.

 

10.
És mit lehet tudni a Ham ko Ham zenekarról? Itt a titok: a tagjai nemcsak nagyon jó zenészek, hanem mindannyian nagyon jól is főznek.

Kapcsolódó Hírek