Egyéb

Napközben: az Év adományozója, a Mikulásgyár!

A december 22-i adás tartalmából.
 

– Mikulástroli, meseposta, hófánk és adománygyűjtés!
Tavaly 137 ezer kilogrammnyi ajándék érkezett a Mikulásgyárba, amiből közel 200 ezer rászoruló ember életét könnyítették meg az ünnepek idején. Az idén pedig már küldött Houstonból a NASA egy játék űr repülőgépet, de az angliai magyaroktól is érkezett 230 kilogrammnyi adomány, s persze számtalan hazai cég is csatlakozott az akcióhoz, akad, ahol külön lerakóhelyet létesítettek a Mikulásgyár részére. Műsorunkban egy olyan 3 gyerekes családhoz is ellátogatunk majd, akik már nem először részesülnek az itt gyűjtött adományokból.

– Bemutatjuk azt a szegedi taxist, akinek tavaly karácsonyi kezdeményezése pillanatok alatt országossá bővült, ellátogatunk a Heim Pál Gyermekkórház bohócdoktori vizitjére is, beszélünk a Rex Kutyaotthon Négylábú szeretetfutár programjáról és meglátogatjuk a másfél hónapos kis elefántot a fővárosi Állatkertben.

– Ott leszünk az Élelmiszerbank által szervezett céges adomány főzésen, megcsodáljuk a pénteken nyíló Mézeskalácsváros című kiállítást, találkozunk hagyományőrző korcsolyázókkal, belesünk a Fővárosi Nagycirkusz délelőtti próbájába, és sétálunk Solymáron, az élő, adventi kalendáriummá változott településen is!

– Jöjjenek, hozzanak ajándékot Önök is, és köszöntsük együtt a Mikulást az Ötvenhatosok terén, az Év adományozója- díjjal kitüntetett Mikulásgyárban!

Napközben – Kossuth Rádió – december 21., csütörtök, 9:00

Szerkesztő: Füredy Zsolt
Műsorvezető: Czifra Szilvia

Tovább a műsoroldalra>>>

Videó ajánló

Olvasson tovább