Rondó: Ukrán requiem a Szent István Bazilikában

 

TENIDIS és SKALKOTTAS
Adásunk első perceiben egy különleges koncertre invitálom Önöket. Vassilis Tenidis a XX. század egyik leghíresebb görög zeneszerzője volt, Nikos Skalkottas pedig a görögök „Bartókja”, a múlt század első felében alkotott. A két zeneszerző műveit a Szolnoki Szimfonikus Zenekar adta elő Notis Georgiu, Magyarországon élő görög karmester vezényletével.

UKRÁN REQUIEM A SZENT ISTVÁN BAZILIKÁBAN
A Leon Voci ukrán énekegyüttes november végén ismét Budapesten járt, és a Holodomor évfordulóján adott koncertet a budapesti Szent István Bazilikában. A koncert három dalát hallgathatják meg nézőink.

RUSZIN MŰVÉSZET REMEKEI
A magyarországi ruszinok számos olyan művészt adtak a világnak, akik sokat tettek az egyetemes kultúra gazdagításáért és a ruszin közösség megmaradásért. Őróluk emlékeztek meg a Ruszin Művészet Remekei című kulturális esten.

„MIELŐTT A SZERELEM ÖSSZEKÖTI A SZÍVEKET”…
ez volt a címe annak a koncertnek, amelyen XIX. és XX. századi lengyel szerzők műveit ismerhette meg a közönség.

IRODALOM – KARÁCSONY A FALUBAN
Irodalom rovatunkban ezúttal egy görög karácsonyi verset hallgathatnak meg nézőink Petridisz Hrisztosz előadásában görög és magyar nyelven.

UKRÁN-MAGYAR ORGONAKONCERT
Az ünnepekre készülődve adventi orgonakoncertet tartottak a Szent István Bazilikában. Medenczi Román kárpátaljai származású énekes-zeneszerző műveit Virágh András Junior-príma díjas orgonaművész adta elő.

A RONDÓ munkatársai áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánnak minden kedves nézőnknek! Várjuk Önöket 2018-ban is.

Rondó nemzetiségi magazin – Duna – december 21., csütörtök, 6:45
Ismétlés aznap, 15:15-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább