A Dal 2018

Freddie dala volt a győztes 2016-ban

Jubileumi évet ünnepeltünk 2016-ban, hiszen 5. alkalommal mutatta meg A Dal, hogy milyen változatos is a magyar zenei élet. A fantasztikus előadások mellett ez az évad is hozott újdonságokat, így ebben az évben első alkalommal került kiosztásra „A Dal felfedezettje” cím, valamint „A legjobb dalszöveg” díja is.
 

A Dal 2016-os szériájában is köszönthettünk már jól ismert előadókat, mint Tolvai Reni, Oláh Gergő, Gáspár Laci, vagy a Kállay Saunders Band. Az ismertebb nevek mellett pedig a nagyközönség számára újdonságként ható, mára azonban országos ismertségre szert tevő zenészeket is megismerhettünk, mint a Mushu, a C.E.T, Egy Másik Zenekar, vagy Petruska, aki rögtön be is zsebelte „A Dal felfedezettje” díjat.

Ahogy A Dal korábbi évadaiban már megszokhattuk, az előadások 2016-ban is a zenei stílusok széles skáláján mozogva változatos dalokkal szórakoztatták a nézőket. A legkülönfélébb stílusok képviselői váltották egymást a színpadon, mint a Group’n’Swing, a Passed, Mohamed Fatima vagy a Parno Graszt. A zenei élmény mellett pedig ne felejtsük el, hogy ez az évad hihetetlen vizuális élményt nyújtó produkciókat is mutatott a közönség számára, elég, ha visszagondolunk Vásáry André perzselő előadására, vagy Veres Mónika Nika 3D mapping technikával fűszerezett lenyűgöző produkciójára.

 

Mindezek után ki képviselhette hazánkat 2016-ban az Eurovíziós Dalfesztiválon? Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie, aki a Pioneer című dalával győzedelmeskedve utat tört magának egészen az Eurovízió döntőjéig. Freedie produkciójával a zsűrit és a közönséget egyaránt meggyőzve nemcsak A Dal 2016 legjobb dala lett, de a Csarnai Borbála és Szabó Zé szerzőpáros műve egyúttal hazavihette a „Legjobb Dalszöveg” díját is. Úgy tűnik a 2016. év győztesét teljesen magával ragadta A Dal hangulata, hiszen ezután bár már nem előadóként, de kivette a részét a műsorból. Freddie a tavalyi évben a dalverseny nemzetközi fordulójának szakkommentátoraként kezdte el szárnyait bontogatni, a 2018-as évadban pedig már A Dal 2018 műsorvezetőjeként láthatjuk viszont Rátonyi Kriszta oldalán. Így januárban a számos kiváló előadáson egy új műsorvezető páros fogja végigkalauzolni a zenekedvelő közönséget.

Kapcsolódó Hírek