A Dal 2018

Háború a semmiért, győzelem mindenképp

A Dal 2015-ös évadát Boggie nyerte, háborúellenes dalával a Wars for Nothing-al. A Boggie formáció 2010-ben alakult, Csemer Boglárka mellett alapító tagja a zenekar zongoristája és fő szerzőtársa, Sebestyén Áron. A Wars for Nothing, azaz a Háború a semmiért című dal az erőszak és a háborúk ártatlan áldozatairól szól.
 

A Dal 2015 versenyére összesen 351 dalt neveztek, közülük 30 jutottak be az élő televíziós műsorba. Olyan neves előadók és együttesek kerültek az előválogatókon a legjobbak közé, mint Dér Heni, Gájer Bálint és Keresztes Ildikó. De sokak által itt vált ismertté a Leander Rising, Magyar Bori és a New Level Empire is. 2015-ben a legjobbak közt versenyzett Oláh Gergő, az Other Planet és a Passed is. De színpadra állt Szabó Ádám, Szécsi Saci és Böbe, Tóth Vera, a Spoon, Farkas Jenser Balázs, az MDC, Péter Barbara, a Karmapolis, a Chances, a Fool Moon és Wolf Kati is.

Boggie, mielőtt még bejutott volna a döntőbe, fogadalmat tett a Dalban, miszerint ha bejut a nemzeti dalválasztó show döntőjébe, akkor egy villámcsődületként előadja a versenydalát. Miután megnyerte A Dal 2015-öt, úgy határozott, a Szent István téri flashmob lesz a zeneszám videoklipje. Boggie több európai nagyvárosban is előadta háborúellenes dalát.

A verseny után Csemer Bogi, a Boggie formáció énekesnője Fonogram-díjat kapott a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségétől, vagyis a MAHASZ-tól. 2016 decemberében pedig egy egészséges kislánynak, Lenkének adott életet.

Boggie karrierje azóta is folyamatosan fölfelé ívelő pályán van. A család mellett is folyamatosan koncertezik és idén jelent meg harmadik albuma, 3 címmel.

Kapcsolódó Hírek