A Dal 2018

Az énekes, aki nem adta fel és nyert

A párkapcsolaton belüli erőszak ihlette a dalt, amely a legnagyobb sikert aratta A Dal 2014-es évadában. A Kállay-Saunders András által szerzett és előadott Running című dal az énekes egyik barátjával megtörtént eseményt meséli el. A zeneszám A Dal 2014-ben mindvégig töretlen sikert aratott, a döntőben közel 152 ezer sms szavazatot kapott.

Bár 2013-ban még csak 247-en pályáztak A Dalba, 2014-ben majdnem megkétszereződött a jelentkezők száma, összesen 435 dallal neveztek a zenészek. Olyan neves előadók kerültek be az elődöntőbe, mint Oláh Ibolya, Vastag Tamás, Dér Heni, Király Linda. Szintén ott volt az élbolyban a Mystery Gang, a harmadik egymás utáni évben induló Kállay-Saunders András, a Belmondo, Radics Gigi, Király Viktor. Szintén ismert név volt az elődöntős mezőnyben például Gájer Bálint, Marge, Polyák Lilla, a Group’n’Swing, Szabó Leslie, Hien, Pál Dénes, a Fool Moon vagy Cserpes Laura.

A döntőbe azonban csak nyolcan kerülhettek be. A Depresszió (Csak a zene), a New Level Empire (The Last One), Pál Dénes (Brave new world), a Fool Moon (It can’t be over), Király Viktor (Running out of time), Boggie (We all), Kállay-Saunders András (Running) és a Honeybeast (A legnagyobb hős) lépett a színpadra. A szakmai zsűri négyüket továbbjuttatta, így folytathatta a versenyt Boggie, Kállay-Saunders András, a Fool Moon és Király Viktor. Végül a nézők szavazatai alapján Kállay-Saunders András és dala, a Running nyerte el a legjobb helyezést, közel 152 000 érvényes sms szavazattal. A sikernek köszönhetően a fiatal énekes képviselhette Magyarországot Koppenhágában, ahol az óriási elismerésnek számító 5. helyet érte el, amely Magyarország második legjobb eredménye a verseny történetében.

Kállay-Saunders András magyarországi karrierje 2011-ben indult, mikor az Egyesült Államokból hazalátogatva benevezett az egyik tehetségkutatóba. Azóta 9 kislemez fűződik a nevéhez, ezek mindegyike a MAHASZ Rádiós listájának TOP 10 dala közé került. 2014-ben az ESC Radio Awards legjobb férfi előadója lett, a Running című dala pedig ugyanitt a legjobb dal címet nyerte el.

2015-ben megalapította a Kállay Saunders Bandet, azért, hogy a jövőben csak élő zenei kísérettel lépjen fel. A formációval 2015 tavaszán jelent meg első önálló nagylemeze, a Delivery Boy, azaz kézbesítő fiú; az énekes ugyanis fiatalabb korában az iskola mellett pizzafutárként dolgozott.

András és zenekara A Dal 2016-os showműsorban is megmérette magát, az együttes Who We Are című dala, amelyet Kállay-Saunders András, Pacsai Márk és Tóth Ádám szerzett, a nemzeti válogató második elődöntőjében a zsűri és a nézők szavazatai alapján az első helyen végeztek, és továbbjutottak a középdöntőbe. Végül a 3. helyen végeztek A Dal 2016 végső megmérettetésén.

A Kállay Saunders Band A Dal 2017-ben is a döntőig menetelt a Seventeen című dallal. Frenreisz Károly úgy illette a csapatot, hogy ők lehetnek a fiatalok példaképei.

Kapcsolódó Hírek