Vasárnapi újság: Jónak lenni jó

A december 17-i adás tartalmából.
 

Kim Ir Szen vendége. A svájci magyar gyógyító asszony az Észak-kóreai diktátor kezelése közben ideológiai képzésben is részesülhetett. Visszaemlékezéseit Bod Péter újságíró foglalta kötetbe, s már a megjelenés előtt megvásárolta az angol fordítás jogát egy külföldi könyvkiadó.

Hallgassa meg!

Halálra ítélve. Az 1956 utáni véres megtorlások egyházi áldozataira, a kivégzettekre és meghurcoltakra emlékeztek a Parlamentben tartott konferencia résztvevői.

Klíma és változás. Áder János köztársasági elnök a párizsi klíma egyezmény amerikai felmondásáról és a tengeri szennyezés csökkentéséről is egyeztetett a francia köztársasági elnökkel.

Hallgassa meg!

Emlékmű a hágón. A harmadszor is megrongált honfoglalási emlékmű oltárát a VII. kerületi önkormányzat Fidesz-frakciójának segítségével sikerült ismét pótolni. Az adományozók egyike, Bajkai István alpolgármester beszél az újra szentelés körülményeiről és ígéri, valahányszor újabb támadás éri az emlékművet, újra és újra helyreállítják.

Hallgassa meg!

Az álláspontok nem közeledte, tavasszal újra kezdik. Az uniós vezetők kétnapos csúcsértekezletén a külső határok védelmének szükségességét senki nem vitatta, a bevándoroltatásról azonban egy részük nem akar lemondani. A találkozó eredményeiről és eredménytelenségeiről Hidvégi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója számol be.

Hallgassa meg!

Népnevelők – Akik miatt Németország utat tévesztett. A gyanús körülmények között elhunyt szerző, Udo Ulf Kotte kötete másféle, általunk nem ismert Németországot mutat be, ahol a vulgárglobalizmust kívánó hatalmi elit totalizmusa minden népi, nemzeti szellemi építményt szétrombol. A kötetről és a mai Németországról Kiszelly Zoltán politológus mond véleményt.

Hallgassa meg!

Jobb lett-e a Jobbik? Nagy Ervin egykori jobbikos politikus szerint a cukisodás, az úgynevezett néppártosodás végzetesen balra sodorja az egykor konzervatív radikális szervezetet, elárulva ezzel eredeti támogatóit, híveit. Új szavazókat nem nyert, de régieket elriaszt Vona Gábor hintapolitikája.

Hallgassa meg!

Jónak lenni jó. A közmédia hatodik adománygyűjtő akciójának idei kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A szervezet történetéről és küldetéséről mondja el gondolatait Kozma Imre atya, a Szolgálat elnöke.

Vasárnapi újság – Kossuth – december 17., vasárnap, 6:00

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább