A Dal 2018

A szívünk hangjaitól volt hangos 2012

A Compact Disco - Sound of Our Hearts című produkciója nyerte A Dal első évadát 2012-ben. Walkó Csaba és csapata a magyar siker után a 24. helyezést érte el a Bakuban az Eurovíziós Dalfeszitiválon. Cikksorozatunkban bemutatjuk, hogy miről voltak emlékezetesek az előző évadok.
 

A Dal című műsort 2012-ben sugározta először az MTVA. A legnagyobb magyar dalversenyt hatalmas érdeklődés övezte egyből az indulásakor, jól mutatja ezt az is, hogy összesen 202 dallal pályáztak a magyar zenészek.

Az elődöntőkig természetesen már jóval kevesebben jutottak el. 2012 januárjában és februárjában összesen 3 elképesztően látványos showműsort sugárzott az M1, illetve a Duna World. A zsűri a 20 elődöntős dal közül 4-4-et jutatott be a közönség SMS szavazataival együtt a nemzeti döntő fináléjába.

A Dal 2012 döntőjében olyan dalok hangzottak el, mint például Caramel – Vertigo című dala, Fábián Juli és Zoohacker közös szerzeménye a Like a Child vagy éppen Tóth Gabi – Don’t Save Me című dala. Azonban volt egy zenekar, amelynek dala a Sound of Our Hearts nemcsak a zsűri több tagjának, hanem a közönségnek is nagyon tetszett.

A Walkó Csaba, Lofti Begi és Pál Gábor által alakított Compact Disco 2008-ban kezdett el zenélni. A magyar zeneipar és a közönség figyelmét elég gyorsan magukra vonták, hiszen minőségi elektronikus popzenéjük nagyon befogadható és a dalaikat hallgatva hirtelen azt vesszük észre, hogy rajongók lettünk. A Compact Disco egy bizonyos rétegben ismert volt 2012 előtt is, azonban az igazi nagy áttörést A Dal 2012 hozta meg a zenei formációnak.

A Sound of Our Hearts sikere lendületet adott a Compact Disconak, akik azóta is alkotnak és fülbemászó, igazán minőségi popzenével kedveskednek a rajongóiknak. A Dal 2012 legjobbját jelölték a Fonogram díjra is az ‘év hazai elektronikus zenei produkciója’ kategóriában.

A Compact Discohoz 2013 őszén csatlakozott Lahucsky Kriszta gitáros, aki azóta a zenekar állandó vendégzenésze, ezzel Török Emese dobossal már két nő kíséretében koncerteznek. Számos kis- és nagylemezt adtak ki A Dal 2012 után, ilyen a The Storm, a Fly with you, a We Will Not Go Down, a Ms. Right, a Te meg én, a Csak a szó, a Van az úgy, a Veled és a Lazul a város című kislemezük.

Kapcsolódó Hírek