×
A Dal 2018

Rutinos zenészek – lámpalázzal?

Leander Kills, Kökény Attila és a Maszkura és a Tücsökraj ugyanazon a színpadon?! A Dal 2018-ban ez is előfordul, hiszen a műsorban a teljes zenei paletta képviselteti magát. Cikksorozatunk harmadik részében őket is bemutatjuk.

A Dal 2017-ből már sokaknak ismerős lehet a Leander Kills zenekar, akik év elején egészen a döntőig jutottak az országos dalversenyben. Ugyanerre a teljesítményre vagy akár még többre is lehet esélyük A Dal 2018-ban is, hiszen a Nem szól harang szerzeményükkel újra a legjobb 30 között vannak. A metálzenekar legnagyobb büszkesége, hogy második albumuk egy hét alatt lett aranylemez, de már a platinalemeztől sincsenek távol. A Dal 2018-ban indított versenydaluk, a Nem szól harang, számos magyar népzenei motívumot tartalmaz, amellyel a zenekar arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy vegyük észre, mennyire fontosak a hagyományok.

 

A Dal 2018 színpadán találkozhatunk a 2007-ben alakult Maszkura és a tücsökraj zenekarral is. Az erdélyi származású, cilinderes Maszkura egyedi megjelenéséről, aki egyszer látta őket színpadon, nem felejti el a jellegzetes stílust. A zene sokszínűsége és a hangszerek sokfélesége egyedi hangulatot és hangzást kölcsönöznek a „tücsök-zenének”. Szövegeik kizárólag magyar nyelvűek és céljuk, hogy dalaikból sose hiányozzon a mondanivaló. A zenekar ahogy A Dal 2016-ban is, A Dal 2018 versenyében is saját szerzeménnyel áll majd a színpadra, amelynek címe: Nagybetűs szavak.

 

Kökény Attila is ismerős A Dal színpadán, hiszen hat évvel ezelőtt, a műsor legelső évadában már színpadra állt. Akkor Bencsik Tamarával énekelt közösen és dalukkal egészen az elődöntőig jutottak. 2017-ben Kökény Attila úgy döntött, hat év után újra nekivág A Dalnak. A 2018-as dalversenyen két neves jazzelőadóval, Szőke Nikoletta énekesnővel és Szakcsi Lakatos Róbert zongoristával fog közös produkciót bemutatni, daluk címe: Életre kel.

 

Vastag Tamást az elmúlt hónapokban két nagy öröm is érte, egyrészt a Ne hagyj reményt című új dalával bejutott a 2018-as dalválasztó műsorba, másrészt pedig bejelentette rajongóinak, hogy másodszor is apa lesz. Vastag Tamásnak így a családot és a karriert nehéz lesz összehangolni, de biztosak vagyunk benne, hogy A Dal 2018 színpadán megállja a helyét.

 

Horváth Tamás számára újdonság A Dal 2018 színpada, hiszen még sosem indult a műsorban. Tamás fiatal kora ellenére már most is ismert és elismert énekes Magyarországon. 25 évesen három olyan slágere van, amit az egyik legnagyobb videómegosztón több mint 15 millióan néztek meg. Emellett 2017-ben megnyerte a „Magyarország legsokoldalúbb előadója” címet. A Dal 2018 színpadán Meggyfa című dalával láthatja majd a közönség.

A Butterfly House című dallal lép színpadra a legjobb 30 dal elődaói között Singh Viki. Az indiai gyökerekkel rendelkező énekesnőt elsőként Király Viktor vokalistájaként ismerte meg a szélesebb közönség. A Dal nézői a 2017-es évadban ismerhették meg Vikit, aki Rain című dalát énekelte. A Dal 2018-ban Singh Viki adja elő a Butterfly House című dalt.

Kapcsolódó Hírek