Srpski ekran: Közösen a sajátunk megőrzéséért és ápolásáért c. konferencia Pécsett

A december 12-i adás tartalmából.
 

A Szerb Országos Önkormányzat és a szerbiai Magyar Nemzeti Tanács találkozása Budapesten

Budapesten november 29-én második alkalommal került sor a Szerb Országos Önkormányzat és a szerbiai Magyar Nemzeti Tanács képviselőinek találkozójára. A magyarországi szerb és a szerbiai magyar kisebbség vezető politikai képviselői előbb az Országos Önkormányzat székhelyére látogattak el, majd a megbeszéléseket az Országgyűlésben folytatták.

Közösen a sajátunk megőrzéséért és ápolásáért c. konferencia Pécsett

A Baranya horvát részének szerb szervezeteivel való együttműködés keretében a Pécs-Baranyai Szerb Egyesület november 25-26-án Pécsett konferenciát szervezett Közösen a sajátunk megőrzéséért és ápolásáért címmel. A rendezvényen, többek között, áttekintették az Európai Uniós pályázatokon való közös részvétel lehetőségét.

Új vitrázsok a pécsi szerb templomban

A Szent Andronikosz és Júnia nevét viselő új szerb templom munkálatai két évvel a felszentelést követően még mindig folyamatban vannak. A pécsi szerb közösség istentiszteleteit szolgáló szentély idén két új vitrázzsal dicsekedhet, melyek zombori mesterek munkái.

Új koreográfia készül a budapesti Tabán táncegyüttesben

A budapesti Tabán táncegyüttes néhány hete fejezte be Binačka Morava című új koreográfiáját, annak szerzője, a neves koreográfus, Dejan Milisavljević segítségével. A bemutatót a következő Tabán Estre tervezik.

Staro selo skanzen Sirogojno területen Zlatiboron (Szerbia) – montázs

Tartsanak velünk december 12-én, kedden 6:40-től a Dunán!
Ismétlés aznap, 15:05-től a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább