A Dal 2018

Ismerd meg A Dal 2018 versenyzőit!

 

Király Viktor és Odett – ők azok, akiket biztosan nem kell bemutatnunk A Dal nézőinek, ugyanis mindketten már harmadszor vesznek részt a műsorban. Viktor elsőként 2012-ben testvéreivel együtt indult, akkor az Untried című szerzeményükkel a legjobb négy közé jutottak. A Király-testvérek számára akkor az volt a fontos, hogy olyan előadást hozzanak létre, amely mind látványban, mind zeneileg megállja a helyét bárhol a világban. A produkció igazán maradandó volt, Linda különleges hajfonatára azóta is sokan emlékeznek. Viktor 2014-ben a Running Out Of Time című slágerével futott neki, amelyet még ma is játszanak a rádiók, ebben az évben egészen az elődöntőig jutott az egykori tehetségkutató-győztes.

A színpad tehát nem lesz ismeretlen neki, ahogy Odettnek sem, akinek első, de hírnevét máig meghatározó nagylemeze 2013-ban egyből Fonogram – díjat is érdemelt. Odett ebben az évben indult először A Dalban, Ne engedj el című dalával egészen a középdöntőig jutott. 2016-ban újból nekivágott, tavaly a Stardust című versenydalát édesapjával, Polgár Péter zeneszerző-gitáros-producerrel közösen írta. Tavaly nem sikerült a döntőbe kerülnie, de talán az Aranyhal idén meghozza neki a szerencsét.

Learning to let go, szinte hihetetlen, de már 5 év telt el azóta, hogy Heincz Gábor „Biga” ezt énekelte A Dal színpadán. A szülő-gyerek kapcsolatról szóló sláger a mai napig ott van a rádiós lejátszási listákon, 2012-ben pedig az év legjátszottabb rádióslágere lett. Ennek ellenére sokan vannak azok, akik azt hiszik, hogy ez egy külföldi előadó száma. Pedig nem, Biga először egy tehetségkutatóban tűnt fel, majd az utóbbi időben döntött úgy, hogy a zenekari megjelenést preferálja.

A Peet Project egy székesfehérvári fiatalokból álló, zenéjében a jazz, a pop és a funky stílusjegyeit ötvöző formáció, tavaly egészen a TOP18-ig jutottak, de 2018-ban újra nekifutnak. A srácok azóta sem pihentek, legújabb lemezük júliusban jelent meg „Bad Boys of Budapest” címmel, melyen Dave Koz, James Copley és Jonathan Fritzén mellett Gáspár Laci is közreműködött.

Idén is ott lesz A Dalban Tolvai Reni, aki Nagyváradon született, és csupán 19 éves volt, amikor egy tehetségkutató győzteseként berobbant a zenei életbe. 2011 nyarán jelent meg első dala, a Hagylak menni, ami egyből a toplisták élére került, majd még ebben az évben debütált Ékszer című albuma. Egy évvel később bekerült a legjobbak közé A Dalban az Élek a szemeidben című slágerével, majd négy évvel később vágott neki újra, tavaly a Fire című dallal egészen a döntőig jutott.

Tovább A Dal oldalára >>>

Kapcsolódó Hírek