Egyéb

Napközben: Miként étkezzünk az ünnepek alatt?

A december 6-i adás tartalmából.
 

Közeledik a karácsony, amikor bizony sokszor nem tudunk vagy nem is akarunk ellenállni a finomabbnál, finomabb ételeknek, édességeknek és ilyenkor bizony nagyon sokunknál elszalad a súly. De nemcsak ez, hanem a hirtelen, mértéktelen evés is okozhat komoly egészségügyi gondokat. Miként étkezzünk az ünnepek alatt? Mit és főleg mennyit együnk, hogy ne legyenek problémáink? Milyen gondokat okozhat a mértéktelen evés? Lehet-e úgy étkezni ilyenkor, hogy ne hízzunk meg, de ne kelljen ott hagynunk a karácsonyi asztalon kedven ételeinket?

Hallgassa meg!

 Elérte a járványküszöböt az influenzaszerű megbetegedések száma és már a háziorvosknál van a védőoltás is, amellyel jó eséllyel megelőzhető a megbetegedés. Ráadásul már elérte Európát az úgynevezett ausztrál influenza. Miben különbözik ez az influenza többi fajtáttól? Hatásos-e ellen a védőoltás? Hogyan lehet megelőzni az influenzát? Kik kaphatják meg ingyenes a védőoltást és kikre a leginkább veszélyes az influenza?

Hallgassa meg!

Jónak lenni jó.Immár hatodik alkalommal rendezi meg a közmédia jótékonysági kampányát, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Hol tart most a kampány? Hogyan tud segíteni, aki szeretne? De ezen az akción kívül is számtalan jótékonysági akció a karácsonyi, adventi időszakban zajlik. Hogyan, kinek tudnak segítni? Mi lehet a lelki oka annak, hogy ebben az időszakban szívesebben segítünk? Ilyenkor valóban többen, többet segítünk? Aki ilyenkor segít, az máskor is?

Hallgassa meg!

Magyarországon és a világ sok városában sok helyen fehérre mázolt biciklik szeretnék felhívni a közlekedők figyelmét az óvatos, körültekintő közlekedésre. Így télen pedig különösen oda kell figyelni a kerékpárosokra, hiszen egyre többen vannak azok, akik már télen sem teszik le kerékpárjukat, ilyenkor is azzal közlekednek. Az utak pedig csúsznak kerékpárral is. Hogyan készüljünk fel a téli közlekedésre a kerékpárral? Mik a legnagyobb veszélyek? Hogyan készítsük fel a kerékpárt és saját magunkat? Miként tudjuk még inkább láthatóvá magunkat az autósok számára?

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – december 6., szerda 9.00

Szerkesztő: Cseszregi Balázs
Műsorvezető: Banner Géza

Videó ajánló

Olvasson tovább