Napközben: Ingyenes színház 75 év felett?

A december 4-ei adás tartalmából
 

Első műsorblokkunkban az Anyák Háza díjról hallhatnak. A bp-i Bethesda gyermekkórház kezdeményezésére elindult program mintájára már sok egészségügyi intézményben van lehetőség a szülők méltó elhelyezésére, hogy a gyógyulás alatt mindvégig gyermekük mellett lehessenek. Idén a kisvárdai, a karcagi és a gyulai kórház, valamint a fővárosi Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány részesült az elismerésben.

Második témánk a Blokklánc program: A Blockchain, azaz a blokklánc technológia a digitális forradalom legújabb mérföldköve, mely alapjaiban változtathatja meg pénzügyeinket, de még az internet használatot is. A technológia egyúttal Magyarország számára a digitális gazdaság területén nemzetközi értelemben is kitörési pontot jelent, amelyet Digitális Jólét Program keretében a Kormány is támogat.

A Krónika után kulturális témára váltunk. Nem kell fizetniük a színházjegyért a 75 éven felülieknek Veszprémben. A veszprémi Petőfi Színház kezdeményezésére december 1-től alanyi jogon ülhetnek be a nézőtérre. A kezdeményezéshez már csatlakozott a Nemzeti Színház és több vidéki teátrum is.

A tanárok között vannak olyanok, akik saját egyéni ötlettel, fejlesztéssel állnak diákjaik elé és ezzel segítik a tananyag színesebbé, érthetőbbé tételét. Ilyen egyszerű, de hatásos újításokról beszélgetünk záró blokkunkban

Napközben – Kossuth –december 4., hétfő 9.00

Szerkesztő: Kuti-Hajdufy Eszter
Műsorvezető: Horváth Szilárd

Tovább műsoroldalra >>>

Olvasson tovább