Egyéb

Napközben: Műszaki pályaválasztás

A december elsejei adás tartalmából
 

Valutaváltás kártyás vásárláskor
Mindenkinek érdemes lenne megnéznie, hogy a bankja mennyit számít fel azért, ha nem forintban használja a kártyáját, hanem külföldön, vagy az interneten vásárol vele. Ilyenkor devizaváltás történik, aminek ára van. Ezzel sokan nem szoktak törődni, pedig gyakran igen komoly tételről van szó.

Hallgassa meg!

Családbarát cég

Átadták az Év családbarát vállalata díját, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elismerését. Az öt éve alapított díjat olyan cégek nyerhetik el, amelyek vállalják, hogy elősegítik a családbarát szemlélet kialakítását a munka és a magánélet összegegyeztetését.

Hallgassa meg!

Műszaki pályaválasztás

Hazánkban a sok új építkezés és felújítás miatt legalább 600 villanyszerelőre lenne szükség, közel 45%-kal többre, mint ahány végzős diák jelenleg van. Nagy a szakadék a cégek szakemberigénye és a végzett diákok száma között. Ezért Műszaki pályaválasztó fesztivált rendeztek Győrben, mi pedig ennek kapcsán beszélgetünk arról, hogy miért választják kevesen a biztos megélhetést nyújtó műszaki pályát.

Hallgassa meg!

Bozsik gazda pénteken a manduláról beszél, és holnap lesz a rádiózás napja is, 1925. december 1-jén este 8 órakor indult meg a folyamatos rádiós műsorsugárzás Magyarországon Erről is megemlékezünk 11 óra előtt.

Videó ajánló

Olvasson tovább