Napközben: Kell-e a mese felnőtt korban?

A november 30-ai adás tartalmából
 

Élelmiszerrel, ruhával, pénzzel is segíthetjük azokat, akik rászorulnak, és biztos, hogy az adventi időszakban nagyobb az adakozó kedv, de kinek, hogyan segítsünk? Van, aki év közben is pénzzel támogat egy-egy szervezetet, és van, aki ilyenkor az ünnepek előtt visz szépen csomagolt ajándékot gyermekeknek, de akad olyan is, aki véletlenszerűen ad, annak, aki kér. A kéregetők között pedig sajnos mindig vannak csalók, akik képeslapokkal, hamis igazolvánnyal csalják ki a jó szándékú emberektől a pénzt. Mire figyeljünk? Honnan tudhatjuk, hogy biztosan célba érnek az adományaink? Hogyan lehet okosan adni?

Hallgassa meg!

Több mint 800 millió forintot nyert el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fiatalok képzésére, utánpótlás-nevelésre. A program jó lehetőség minden fiatal számára megtapasztalni, hogy a másokon segítés az élet teljességének része, és így elérhető, hogy egy egész életen át részt vegyen a szeretetszolgálat munkájában. A fiatal generáció állítólag már fogékonyabb az önkéntes munkára, mint akár a szüleik, de az élet mely területein tudnak segíteni? Mit tanulnak egy ilyen tanfolyamon? Valóban nálunk is természetes lesz néhány év múlva, hogy aki csak teheti, támogat valamilyen rászoruló csoportot.

Hallgassa meg!

A tervek szerint 2018. július 1-jétől a 20 évesnél fiatalabbaknak megtéríti a kormány a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Változik-e más is a vizsgázás rendszerében? Miért tartották fontosnak, hogy ahogy a nyelvvizsgát úgy ezt is ingyenessé tegyék a fiatalok számára? Többször felmerült, hogy emelik a korhatárt, számíthatunk-e erre? Mi kell a biztonságos forgalomba lépéshez a szakemberek szerint?

Hallgassa meg!

Akinek van gyermeke, az megtapasztalta, hogy hogyan segít a mese az elalvásban, vagy a napi események feldolgozásában. De hogyan hat a gyermekre a mesecsatornán lepörgetett rajzfilm? Valóban nem köti le a színes rajzok, animációk, számítógépes játékok világában felnövő kicsiket a mesekönyv? Kell-e a mese felnőtt korban? Miskolcon tartották a   Az „Aranyalma mesekonferenciát”, ahol mesepedagógusok, pszichológusok beszéltek  a mese fontosságáról.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 30., csütörtök 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó
Műsorvezető: Banner Géza

Tovább műsoroldalra >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább