Fölszállott a páva - 2017

Jön a Fölszállott a páva harmadik elődöntője

A Fölszállott a páva harmadik elődöntőjét december 1-jén sugározza a közmédia. Ezúttal is három külhoni induló küzd a továbbjutásért.

A Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny eddigi elődöntői nagy érdeklődés mellett folytak. Az MTVA és a Hagyományok Háza közös rendezvényének első elődöntőjébe 700 ezer néző kapcsolódott be, ami a péntek esti tévénézők 6.9%-t jelentette. Az elmúlt héten ez az arány 7.4 %-ra emelkedett, s a műsort végignézők száma is magasabb volt.

Az elmúlt adásban ismét jól szerepeltek a külhoni csapatok, a Kalotaszeg Legénytársulat és az Ördöngös Zenekar is már a középdöntőre készülhet.

A műsor olyan hatást keltett, mintha már a döntőben lettünk volna – értékeli a látottakat Novák Péter műsorvezető. – A különösen tehetséges fiatalok még a vártnál is jobban teljesítettek, ebben a versenydrukk és a közös élmények is fontos szerepet játszottak.”

E héten ismét 12 induló, köztük három külhoni versenyző és formáció közül választhatják ki a döntnökök a továbbjutókat.

A szatmárnémeti gyökerekkel rendelkező Bodó Tímea Emesét talán a verseny előtt elmondott gondolataival tudjuk leghitelesebben bemutatni: „Örömmel vállalom ezt a megmérettetést, hogy megmutathassam, mit tudok, engem mivel áldott meg a Jóisten, s hogy ezzel az áldással hogyan szolgálhatjuk itt a Földön, hogyan tehetjük szebbé, s jobbá közösségünket s a világot. A népdaléneklés számomra nemcsak időtöltés, úgy érzem, ebben tudok igazán önmagam lenni, így tudom legkönnyebben kifejezni magam s az érzéseimet, hangulatomat is.”

Fotó: lumidance Fotó: lumidance

Eötvös Rémusz a mikházai megmérettetésből került tovább. Az énekes különösen kedves egyéniségével hamar meghódította a nézőket, a műsorvezető kérésére, táncra is perdült. A sepsiszentgyörgyi énekesnek egész Kovászna megye szurkolhat, hiszen állandó fellépője a Szent György Napoknak.

Eötvös_sepsiszentgyörgy

A beregszászi Torkos Zenekar a hajdúsági területi válogató nézőit és zsűrijét bűvölte el. „Jó kedvvel, de izgalmas várakozással készülünk az újabb fordulóra – adja a csapat hangulatjelentését Galgóczy Martin, prímás. – Ördöngősfüzesi muzsikával lepjük meg a közönséget, mivel ez a zene mindnyájunknak nagyon tetszik. Akár továbbjutunk, akár nem, megfogadtuk, ellátogatunk a mezőségi faluba.”

Fotó: lumidance (Torkos Zenekar) Fotó: lumidance (Torkos Zenekar)

A harmadik elődöntő versenyzői:

Énekes szólisták és énekegyüttesek kategória:
Sőregi Anna kísér: Komáromi Kristóf
Eötvös Remus
Bodó Tímea Emese

Táncos szólisták és táncos párok kategória:
Nagy József
Biró Gréta Dorina és Németi Márk
Haraszti József

Hangszeres szólisták és zenekarok kategória:
Torkos Zenekar
 Király Dávid
Debreczeni-Kis Helga

Táncegyüttes kategória:
Zalai Táncegyüttes
Vadrózsák Néptáncegyüttes
Nyírséf Táncegyüttes

Az elődöntőket négy, egymást követő pénteken sugározza a közmédia. A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a négy kategória győztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.

Tovább a műsoroldalra >>>