Vasárnapi újság: A Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportjáról

A november 26-i adás tartalmából.
 

– Vadászati Világkiállításra készül a hazai szakma 2021-re.

Hallgassa meg!

– A Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportja több mint 20 éve segíti a rászorulókat: hajléktalanokat, beteg időseket.

Hallgassa meg!

– Sztálin árnyékában váltak a kommunista hatalom kifosztottjaivá a kelet-közép európai országok a II. világháború után.

Hallgassa meg!

– A Vörös Hadsereg kisebb hadifogolytáborokat hozott létre Magyarországon is 1944-46 között.

Hallgassa meg!

– Idén is átadták a Szervátiusz-díjakat az arra érdemes magyar művészeknek.

Hallgassa meg!

– Lélektől lélekig szólnak ma Bogárdi Szabó István református püspök gondolatai.

Hallgassa meg!

Meghosszabbította a kormány a Nemzeti Konzultáció visszaküldésének határidejét. November 24.-e helyett jövő héten péntekig, december elsejéig lehet postára adni a válaszleveleket. Halász Jánost, a Fidesz frakció szóvivőjét kérdezem a döntés hátteréről.

Hallgassa meg!

Az újságírás baloldali műfaj, és igazán jól újságot csak balos gondolkodású emberek tudnak írni.”- ezt a nevetséges és kirekesztő véleményt Hargitai Miklós volt Népszabadságos munkatárs, jelenleg a MÚOSZ elnöke fogalmazta meg. Lovas István publicista, újságíró, világ életében jobboldali volt,  aki 9 nyelven olvas és fordít. Többször dolgozott külföldi tudósítóként, 1997 és 2006 között a Vasárnapi Újság jegyzetírója volt. Juhász Zsolt kérdezi.

Hallgassa meg!

Amikor Soros György interjút adott magyarul a hét elején, arra hivatkozott, hogy azért teszi, mert az embereinek, a Nyílt Társadalom munkatársainak rosszul esett, hogy ő hallgat. Elgondolkodtató, vajon Sorost szép hosszú élete során mikor érdekelte, hogy valakinek rosszul esik, valakit bánt az, amit ő csinál. Talán akkor, amikor nemzeti valutákat támadott meg, amikor spekulációval tömegeket tett tönkre vagy akkor, amikor 14 évesen Budapesten zsidó vagyonok összeírásában és elvételében segédkezett. Az amerikai milliárdos tetteinek ideológiai hátteréről is kérdezi Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ igazgatóját Kakuk L.Tamás.

Hallgassa meg!

Még soha nem nőtt ilyen mértékben a világ vagyona, mint tavaly. 6 %-kal emelkedett, s mára elérte a 280 ezer milliárd dollárt. A Credit Suisse a globális pénzmennyiséget és a gazdagok aránytalan vagyonosodását vizsgálta, s megállapította, hogy a Föld népessége 1%-ának kezében összpontosul a világ vagyonának több mint fele. György Lászlót, a Neumann János Egyetem docensét, a Századvég vezető közgazdászát kérdezem, hogyan jött létre ez az aránytalanság.

Hallgassa meg!

Először adták át a Magyarország Legszebb birtoka-díjat. Majd 50 jelölés érkezett, a versenybe bárki ajánlhatott gazdaságot, legyen az kisüzem vagy nagybirtok. 18 fős szakmai zsűri döntött, figyelembe vették a fenntartható gazdálkodást, az innovációt, a munkabiztonságot, a rendet és az együttműködést az épített környezettel. A Bács-Kiskun megyei, Kecskemét közeli gazdálkodóval, Somodi Ferenccel Domokos István járt körben a portán.

Hallgassa meg!

Memento mori vagyis Emlékezz a halálra!  A Dunakanyar, de az egész ország kétségkívül legbizarrabb látványossága a váci domonkos templom kriptájában talált, XVIII. századi mumifikálódott testeket  bemutató  kiállítás. 1994-ben a váci főtéren álló domonkos templom restaurálásakor, a statikai vizsgálatok során megkopogtatott falak az egyik helyen kongó hangot hallattak. Megbontva a téglákat egy üreg, és benne a mélybe vezető kőlépcső tűnt fel. A lépcsők egy boltozatos kriptába vezettek, ahol rengeteg kisebb-nagyobb koporsó halmozódott egymás tetejére. Kiderült, hogy 1808-ig temettek ide városbelieket, majd a bejáratot elfalazták. Bicsák Eszter járt Vácott.

Hallgassa meg!

Vasárnapi újság – Kossuth – november 26., vasárnap, 6:00

Szerkesztő: Ujhelyi Zoltán – Műsorvezető: Nagy Katalin
Zenei szerkesztő: Gere Erzsébet

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább