Öt kontinens: Boldog 40. születésnapot az Eszterlánc Magyar Népi Együttesnek!

Nézze meg a videót!

40 éves a San Franciscóban működő Eszterlánc Magyar Népi Együttes. A kerek jubileum alkalmából a tánccsoport nagyszabású gálaműsort adott,// amelynek keretében több mint száz magyar táncos lépett színpadra Californiában. Az ünnepséget Eva Kish, az együttes alapítója nyitotta meg, majd a 10 éves Mazsola Gyermek Tánccsoport lépett színpadra. A műsor további részében kilenc tájegység, – a többi között Somogy, Sárköz, Szilágyság és Kalotaszeg – táncait és viseleteit is megcsodálhatta közönség.
Az ünnepség egyik különlegessége az volt, hogy olyan táncosok is színpadra álltak, akik a csoportnak köszönhetően a való életben is egy párt alkotnak. A koreográfiák közötti szünetekben pedig az egykori és a jelenlegi tagok felelevenítették az elmúlt négy évtized legszebb pillanatait.

A táncosok hamisítatlan magyar népzene kíséretében léptek színpadra. Az előadást Vancouverből és New Jerseyből érkezett magyar népzenészek kisérték, a Forrás Banda muzsikájára Seres Zsuzsanna énekelt. Az este nagysikerű táncházzal zárult, amely során az amerikai közönség is elsajátíthatta az alapvető magyar tánclépéseket.

Öt kontinens – Szombaton 10:30-tól a Duna World-ön!

Tovább a műsoroldalra >>>

Olvasson tovább