Egyéb

Napközben az önkormányzati lakásokról

A november 20-i adás tartalmából.
 

Önkormányzati lakások – Az önkormányzati lakásokban élőknek furcsa kötelezettségeik vannak. Pl  egy barátot , vagy barátnőt nem lehet csak úgy odaköltöztetni, csak közeli hozzátartozót engedhetnek be éjszakára és a  párjukkal is hivatalos élettársi viszonyt kell igazolni. Ha pedig egy önkormányzati lakás bérlője 2-3 hónapra külföldre megy dolgozni, azt is be kell jelenteni. Hol kezdődik a lakáskezelők jogos tulajdonvédelme és hol végződik a bérlő magánélethez való joga? Tény, hogy sokan értékesíteni próbálják a bérleti jogot. Vajon jogszerűen teszik-e ezt, vagy sem?

Hallgassa meg!

Mivel a banki kamatok évek óta nagyon alacsonyak, egyre többen választanak olyan befektetést, amihez az állam hozzátesz vagy konkrét összeg, vagy adókedvezmény formájában. A lakástakarékpénztár jövedelmez legjobban a maga 30 százalékával, de ha valaki nem lakás célra gyűjtene, mást kell választania. Fél 10 és 10 között a támogatott befektetésekkel foglalkozunk. Ilyen lehet a nyugdíjcélú megtakarítás, az egészségre gyűjtött összeg vagy a babakötvény.

Hallgassa meg!

10 óra után plázajárásba fogunk, nyitott füllel. Egyre többen panaszkodnak arra, hogy  hangos, sőt helyenként ordít a zene a bavásárló központokban, kiüldözve a vásárlókat és megőrjítve az ott dolgozókat. Az idősebbek siránkoznak csupán, vagy a fiatalokat is zavarja ez?  Ki dönti el, hogy mi és milyen hangerővel szóljon nadrágvásárlás közben? Mikor ártalmas már az egészségre, és létezik-e egyáltalán szabályozás a plázákban szóló zene hangerejére?

Hallgassa meg!

Idősebb nők dícsérete lesz az utolsó témánk. Felmérések bizonyítják, hogy az 50 pluszos nők többnyire nagyon megbízható, jó munkaerők. Nincs már kicsi gyerekük, ráérnek sokat dolgozni, tapasztaltak és megbecsülik a munkahelyüket. Igaz, sokan szívesebben kezdenek vállalkozásba – hogy miért, az is kiderül hétfőn fél 11 és 11 között.

Hallgassa meg!

Napközben – Kossuth – november 20., hétfő, 9.00

Videó ajánló

Olvasson tovább