Napközben: Idén először rendezik meg a Modern Gyárak Éjszakáját

A november 16-ai adás tartalmából
 

Idén először november 17-én rendezik meg a Modern Gyárak Éjszakáját, pénteken este az ország számos üzeme nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A cél az, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok, az álláskeresők és a jövő vállalkozói megismerkedhessenek a ma és a közeljövő korszerű, „okos” gyáraival. Milyen közeljövő üzeme és mennyire vonzók a negyedik ipari forradalom technológiáit felvonultató cégek a munkavállalók és a leendő munkavállalók számára?

Hallgassa meg!

 
Régóta esedékes volt, egy hete pedig elkezdődött a hármas metró felújítása amely, jelentős változásokat hoz a közlekedésben. Vannak, akik örömmel fogadták és elviselik az ezzel járó kellemetlenségeket is, mások viszont morognak. Melyek az első hét eddigi tapasztalatai?

Hallgassa meg!

 
November 12-től változott a használatarányos elektronikus útdíj, a HU-GO bírságolási gyakorlata. A hibázást követő nyolc órában a felhasználó helyesbítheti az adatait, és ilyenkor kevesebb bírságot kell fizetnie, mint korábban. Ebben segíti a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató két ingyenes szolgáltatása, a bírságriasztás és az alacsony számlaegyenlegről szóló értesítés. Hogyan működik a rendszer?

Hallgassa meg!

 
Cica, hörcsög, malac és kenguru – a kávé és a sütemény mellé. Az országban több olyan kávézó is működik, ahol nemcsak édességet és teát fogyaszthat a vendég, de állatokkal is találkozhat. Nem olyan régen súlyos hiányosságok miatt most bezárták az egyik ilyen vendéglátóhelyet Budapesten. Milyen szabályok szerint működhetnek ezek a vendéglátóhelyek? Hogyan lehet egyszerre betartani a közegészségügyi és az állattartási szabályokat és vajon milyen hatással van mindez az állatokra?

Hallgassa meg!

 
Napközben – Kossuth – november 16., csütörtök, 9.00

Szerkesztő: Gergácz Anikó 
Műsorvezető: Banner Géza

Videó ajánló

Olvasson tovább