×

Közelről: Ha szeretjük a vízimadarakat...

A november 15-i adás tartalmából
 

Magyar cukrász nyerte meg a torták Oscar-díjának is nevezett verseny egyik kategóriáját. Vargáné Orbán Anikó több mint egy méteres tortáját a Cake Masters Awards megmérettetésen díjazták, az elismerést a múlt héten vehette át Angliában. A riporter Nagy Nóra.

Hallgassa meg!

A kultúra, az információ és a zene találkozása. Ez a mottója a 17. Győri Könyvszalonnak, amelyet november 17-19- ig rendeznek a Győri Nemzeti Színházban. Cseszregi Balázs összeállításában először Horváth Sándor Domonkost, a rendező Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatóját hallják.

Hallgassa meg!

Egerbe érkezett a Hangszert a kézbe országjáró zenei játéktér. November 14-től az egri Kepes Intézetben rendezik meg a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának támogatásával, és a Hangszeresek Országos Szövetségének szervezésében megvalósuló programot, amely kiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre, mely a fiatal korosztály figyelmét szeretné ráirányítani a zenélésre és a könnyűzene tanulásra. Pilisy Csenge riportja

Hallgassa meg!

Hogyan utazzuk be a világot napi 3533 forintból? Teszi fel a kérdést, majd válaszolja is meg az ezen a címen a napokban megjelent könyvében Zárug Zita és Harkányi Árpád, akik 2011-ben indultak el világkörüli útra, kerékpárral. A világutazó házaspárral Nagy Nóra beszélgetett.

Hallgassa meg!

T. G. Oaks boldogan élte a kanadai magyarok megszokott életét, majd egy hirtelen jött örökség miatt nagy duzzogva a Balatonhoz utazik. Ott várja a rá hagyott romos, de impozáns épület,  amelyet végül nem ad el, hanem felújít. A balatonszépeiek persze nem fogadják tárt karokkal és minden megtörténik, aminek egy élményregényben történnie kell. Tóth Gábor Ákos 3 kötetben meséli el a kanadai házaspár beilleszkedését a Balaton-felvidéki kis településen. Valóság és fikció keveredik humorral, iróniával, balatoni halászlével  és az elmaradhatatlan kéknyelűvel. Az Édesvízi mediterrán soha nem látott szemszögből mutatja be a Balaton-felvidék különleges hangulatát. A tervekkel ellentétben pedig jövőre megjelenik a sorozat negyedik része is. Tóth Gábor Ákost Nánási Gabriella kérdezte.

Hallgassa meg!

Ha szeretjük a vízimadarakat, akkor soha ne etessük őket! Röviden így foglalhatjuk össze a Magyar Madártani Egyesület múlt heti felhívását. Az állatok életmódja és téli túlélési szabályai eltérnek ugyanis a klasszikus etetőket látogató énekesmadarakétól. A kenyérrel és bármilyen más eledellel etetés veszélybe sodorja ugyanis a kacsákat, hattyúkat, megbetegíti és sok esetben pusztulásra is ítéli őket. Orbán Zoltánt a Magyar Madártani Egyesület szóvivőjét Nánási Gabriella hívta fel.

Hallgassa meg!

Sporttal és kézilabdával a mellrák ellen. Miskolcon a hétvégén rendezték a PINK elnevezésű kézilabda tornát. A labdajáték a a daganatos betegségben szenvedő nőkért, az alapítványuk támogatására jött létre, és hogy felhívják a figyelmet arra, hogy egyetlen nő sincs védve. Lehet élsportoló akár, a betegség elérheti. Egy gyógyult beteg, egy kézi labda edző ötlete nyomán rendezték meg a borsodi megyeszékhelyen a versenyt. A riporter BTE.

Hallgassa meg!

Közelről – Kossuth – November 15., kedd 15:35

Szerkesztő: Nánási Gabriella Kránitz Balázs
Műsorvezető: Kránitz Balázs
Gyártásvezető: Rácz Szilvia
Hangmester: Kelemen Zoltán
Munkatárs: Fáczán Andrea

Tovább a műsoroldalra  >>>

Videó ajánló

Olvasson tovább