Szerb nemzetiségi műsor - 48. hét

A november 27. és december 3. közötti adások tartalmából.
 

November 27., hétfő:
A mai műsorunkban szó lesz a mai egyházi ünnepről, illetve, fogyelmet szentelünk a Magyar Parlament Nemzetiségi Bizottságának múlt heti ülésének. Szintén műlt héten találkoztak a helyi szerb önkormányzatok vezetői Budapesten -a felemásra sikeredett tanácswkozás is terítéken lesz. Lesz még rádiós hidunk az Újvidéki Rádióval, de természetesen lesznek még hírek és tudósítások is.

Szerkesztő-műsorvezető: Mándity Predrág

November 29., szerda:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a mai egyházi ünnepről, illetve beszélünk arról a adventi programról, amelyre a Pécsi Néprajzi Múzeumban kerül sor és részt vett rajta, mi több, a Karácsonnyal kapcsolatos gondolatait elmondta Strijk András protodiakónus. Beszámolunk a Battonyán megrendezett Országos Szerb Szavalóversenyről, valamint lesz élő telefonkapcsolás is, hiszen Budapesten ma találkozott a Vajdasági Magyar Nemzeti Tanács és a Szerb Országos Önkormányzat vezetősége.

December 1., péntek:
A mai szerb nyelvű műsorban szólunk a Pécsett első alkalommal megrendezett magyarországi és horvátországi szerb szervezetek képviselőinek konferenciájáról, ahol a résztvevők közös projektek megvalósításáról is megegyeztek. Százhalombattán felekezetek labdarúgó tornája volt, amelyen a szerb (ortodox) csapat győzött. Deszken megemlékeztek Rádity Velimir néhai tanítótól, akinek a „Legkedvesebb tanító” címet adományozták. A díjat az elhunyt özvegye vette át. Beszélünk decemberről, mint hónapról.

Szerb nemzetiségi műsor minden nap 14:00-tól az MR4 Nemzetiségi Rádió műsorán!

Ide kattintva hallgathatja online>>>

Tovább a műsoroldalra>>>

Olvasson tovább