Budapesti Wagner-napok – Világsztárok élőben a Bartók Rádióban

Élőben közvetíti a Bartók Rádió a Wagner-varázs II. című koncertet a Budapesti Wagner-napok kapcsán a MüPából. Az előadás Fischer Ádám vezényletével és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek közreműködésével június 16-án, szerdán lesz hallható 19.30-tól.
 

A Művészetek Palotája idén is megrendezi világhírű fesztiválját, a Budapesti Wagner-napokat, ami ezúttal június 13. és 20. között online közvetítéssorozattal várja az érdeklődőket. A közönség a szerző gazdag alkotói terméséből válogathat: A nürnbergi mesterdalnokok, a Lohengrin valamint a Trisztán és Izolda kerülnek terítékre a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek közreműködésével, Fischer Ádám Kossuth-díjas karmester irányításával.

A Wagner-varázs II. című koncertet a Bartók Rádió hallgatói is figyelemmel kísérhetik, amely a szerző két, merőben eltérő műfajú alkotásából készült összeállítás: A bolygó hollandi fontos jelenetei, valamint a Trisztán és Izolda második felvonása hangzik el. A június 16-i koncertet olyan világhírű operaénekesek tolmácsolásában lehet majd meghallgatni, mint a szoprán Catherine Foster és Simone Schneider, a mezzoszoprán Schöck Atala, a tenor Gerhard Siegel és Corby Welch, a basszbariton Albert Dohmen és Tomasz Konieczny. Az előadás nemcsak a Wagner- és operarajongóknak, hanem a klasszikus műfaj valamennyi kedvelőjének izgalmas zenei kikapcsolódást ígér.

Hallgassa élőben a Bartók Rádiót a MédiaKlikken!

Olvasson tovább