Eötvös Péter-est a Müpában

Minden jegy elkelt Eötvös Péter február 21-ei estjére. Ha lemaradt a jegyvásárlásról, hallgassa velünk a hangversenyt élőben 19:35-től!
Fotó: Klaus Rudolph

A hazánkban és külföldön is hatalmas népszerűségnek örvendő zeneszerző saját maga vezényli műveit a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Kettőt közülük ráadásul először hallhat élőben a magyar közönség. A Dialógus Mozarttal – da capo zenekarra a szó legszorosabb értelmében párbeszédet kezd a zeneszerzés óriásával, Eötvös ugyanis Mozart által írt töredékek felhasználásával, ám kortárs szellemben írta meg művét. A Reading Malevich is rejt áthallásokat, de nem a zene, hanem egy másik művészeti ág, a festészet inspirálta, pontosabban Kazimir Malevics Szuprematizmus No. 56 című festménye. Az estet záró harmadik kompozíció Weöres Sándor költeményére alapul, és az elsüllyedt civilizáció, Atlantisz titokzatos világát tárja elénk. Eredjen ön is az eltűnt világok nyomába: hallgassa a hangversenyt élőben a Bartók Rádióban!

Kapcsoljuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet – február 21., 19.35
Eötvös Péter-est
Közreműködik: Haja Zsolt (bariton), Lukács Miklós (cimbalom), a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Magyar Rádió Gyermekkórusának gyermekszólistái (karigazgató: Dinyés Soma)
Vezényel: Eötvös Péter

Műsor:
1. Dialógus Mozarttal – da capo zenekarra – magyarországi bemutató
2. Reading Malevich – magyarországi bemutató
3. Atlantis

Olvasson tovább