Éjféli járattal érkezik a Titán A Dal 2024 döntőjébe

A dalverseny tavalyi nyertese, a Titán extra produkcióval tér vissza A Dal színpadára. A szászrégeni zenekar dalcsokorral készül a fináléra, amelyben a 2023-as győztes produkció mellett két másik szerzeményük is elhangzik az új lemezről. A Duna szombaton 19:35-kor kezdődő showműsorában az együttest – akárcsak a tíz döntős produkciót – a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri.
 

Újra A Dal című műsorban láthatják a nézők a Titánt. A tavalyi nyertes dalválogatással érkezik Szászrégenből a március 23-i döntőre. A tíz versenydal után elhangzó extra produkcióban az előző évad győztes dala, az Éjféli járat, valamint két további zeneszám hangzik el az együttes A szavakon túl című új albumáról – árulta el Szabó Előd, a zenekar frontembere a Család-barát vendégeként.

A Dal 2024 szombaton az egyik versenyző vágyát valóra váltja, hiszen a zsűri pontszámaival és a közönség szavazataival a legjobb dal előadója megkapja „Az Év Dala 2024” elismerést és az ezzel együtt járó fődíjat. A dalválasztó nyertese a világhírű berlini Hansa Studios-ban készíthet lemezt, beleértve a felvételi, keverési és masteringelési munkálatokat. Korábban olyan világsztárok rögzítették itt albumaikat, mint a U2, az R.E.M., a Depeche Mode vagy Iggy Pop.

A dalválasztó finalistáira újabb kihívás vár, szimfonikus áthangszereléssel, nagyzenekari kísérettel mérettetik meg dalukat. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Balassa Krisztián karmester vezényli. A Dal 2024 döntős versenydalai: az Egészben kell az Arcidrától, a Miért félnék álmodni Bradics Jácinttól, a Királyi többes a Junkiestól, az Egy életen át Kocsis Tibortól, az Ugyanaz a ház Kökény Dánieltől, a Legényes László Evelintől, a Nem lehetek más a Negáltól, a Félszavak a Phoenix RT-től, a Kiáltás Roy Galeritől, valamint a Nászinduló Sugarloaftól.

Az ítészek a tíz produkció elhangzása után osztják ki 10-es, 8-as, 6-os, 4-es pontszámaikat 4-4 dalnak, ezt követően a négy legmagasabb pontszámot kapott versenydalra voksolhat a közönség. A győztesről a nézők döntenek, a legtöbb szavazattal rendelkező nyeri meg Magyarország egyetlen dalversenyét.

Extra tartalmakért érdemes követni A Dal Facebook– és Instagram-oldalát, hivatalos YouTube-csatornáját, adal.hu-t, valamint a műsor két házigazdája, Rókusfalvy Lili és Fodor Imre közösségi felületét.

A Dal 2024 – döntő szombaton 19:35-től a Dunán és a Petőfi Rádióban, ismétlés vasárnap a Duna World csatornán 10:30-tól.