Szenes Iván válogatás A Dal 2024 szombat esti extra produkciója

Születésének századik évfordulójához közeledve egy különleges produkcióval tiszteleg Szenes Iván munkássága előtt A Dal 2024. A nemzeti dalválasztó szombat esti, második elődöntőjében Gubik Petra és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie előadásában a legendás dalszerző zenei hagyatékából hallhatnak összeállítást.
 

Szombaton este kialakul A Dal 2024 döntőjének mezőnye, a 19:35-kor kezdődő második elődöntőben átdolgozva elhangzó tíz produkció közül öt csatlakozhat a már továbbjutott dalokhoz. A többféle zenei műfajban, átdolgozott formában bemutatkozó dalok mellett páratlan extra produkció is várja a nézőket. A múlt heti adásban nagy sikert aratott, magyar népmeséket acapella előadó Jazzation produkciója után, a szombati fordulóban érzelmes, Szenes Iván szerzeményeiből válogatott produkcióval lép színpadra Gubik Petra és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie.

Szeretek olyan előadóktól énekelni, akiknek dalai értékes mondanivalóval bírnak. Így olyan lesz a produkció, mintha egy történetet mesélnél el, nem elénekelt, hanem előadott dallá válik” – fogalmazott Gubik Petra a Család-barát vendégeként. Az énekes-színész e neves elődök sorából emelte ki Szenes Ivánt. A legendás dalszerző, akinek nevéhez rengeteg örökzöld sláger fűződik, száz évvel ezelőtt született, de az általa írt slágerek mondanivalója ma is aktuális – véli az énekes. Éppen ezért megtisztelőnek tartja, hogy A Dal 2024 második elődöntőjében tőle énekelhet. „Korábban versenyzőként álltam A Dal színpadán, izgalmas visszatérni extra fellépőként. Fehérvári Gábor Alfréddal adunk elő egy válogatást Szenes Iván slágereiből” – árulta el a Duna délelőtti magazinműsorában.

A teljes beszélgetés a Család-barát Médiaklikk-oldalán nézhető újra.

A Dal 2024 – szombaton 19:35-től a Dunán.

fotó: MTVA/Csöndör Kinga