A Macskafogó rendezőjét is lenyűgözte A Dal 2024 mesés extra produkciója

Ikonikus magyar rajzfilmek – a többi közt – a Magyar népmesék, a Kérem a következőt! és a Macskafogó ismert dallamai csendültek fel különleges előadásban a Duna március 9-i dalválasztójában. Az extra produkció Ternovszky Béla, a Macskafogó rendezőjének tetszését is elnyerte.
 

A hazai animációs filmek 110 éve szórakoztatják a nézőket, az emlékévhez kapcsolódva A Dal 2024 első elődöntőjében hazánk világszerte ismert jazz acapella együttese, a Jazzation kultikus magyar rajzfilmek fülbemászó dallamaiból összeállított zenei válogatással készült. A különleges extra produkcióban a Magyar népmesék, a Mézga család, A nagy ho-ho-horgász, a Vuk, a Vizipók-csodapók, a Kérem a következőt! és a Frakk, a macskák réme című rajzfilmek mellett duplán kapott helyet a Macskafogó.

A Dal 2024 közösségi oldalán népszerű, az előadó Jazzation alapítójának közösségi oldalán is megtekinthető, extra produkció videója eljutott a Macskafogó rendezőjéhez. Ternovszky Béla, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező hozzászólásában fejezte ki elismerését. „Kösz, klassz! Vevő vagyok rátok!” – írta.

Ternovszky Béla elmondta, a klasszikus zene mellett nagy rajongója a jazznek, ezért a Jazzation különleges acapella előadása, mesés ötlete elnyerte tetszését. „Hálás vagyok minden olyan produkciónak, amely lehetőséget teremt arra, hogy életben tartsa a magyar rajzfilmek emlékét és hozzájárul népszerűsítésükhöz” –  fogalmazott Ternovszky Béla, nívós műsornak minősítve a közmédia dalválasztóját.

A Dal 2024 mesés extra produkciója a korábbi adásokkal együtt a műsor Médiaklikk-oldalán nézhető újra. A nemzeti dalválasztó a második elődöntővel folytatódik szombaton 19:35-től a Dunán.

A Dal 2024 – szombatonként 19:35-től a Dunán.

Borítókép: fotó: MTVA/Csöndör Kinga