Szombaton kialakul A Dal 2023 elődöntős mezőnye

Az élő show-ba bejutott 40-es mezőnyből még 10 dal várat magára, de már csak 5 hely kiadó az akusztikus elődöntőbe. A dalverseny negyedik válogatójában ismét a legújabb hazai dalok és műfaji sokszínűség várja a Duna nézőit szombaton 19:35-től.

A harmadik válogató versenydalai és előadói komoly szakmai építő kritikákat kaptak a zsűritől. Néhány produkció megítélése vitát is szült az ítészek között. A szigorúság elengedhetetlen, hiszen A Dal 2023 az ország slágerét keresi. Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter 4 dalt juttatott közelebb „Az Év Dala 2023” címhez. Panka és Kristóf a Nincsen semmi boldogságom című népzenei elemekkel tűzdelt közös szerzeményüket adták elő, amelyet Mező Misi álló tapssal és 10 ponttal jutalmazott, ugyanígy a dalt léleksimogatóan vagánynak nevező Wolf Kati, valamint Ferenczi György is. A Jazztelen Kaja meg sex produkciója felszántotta a stúdiót és sikert aratott, a szájharmonika-szólóval fűszerezett funky dalt Ferenczi György 10 pontra értékelte. Miviana Égni kell című egyedi hangzásvilágú tüzes dala – amely Wolf Kati szerint még jobb volt élőben, mint a demófelvételen – akusztikus verzióban is bizonyíthat. Kamarás Iván táncdalfesztiválokat idéző Polinéz sanzonjára Egri Péter egyszavas értékelést – „Végre!” – és 10 pontot adott. A közönségszavazatok megint egy rock-metál bandát mentettek meg, a From The Sky a klasszikus zenét elegyíti a hörgéssel az Antarktika című dalban.

A versenydalok bemutatkozását extra produkció követte, A Dal 2023-ban debütált Takács Nikolas és Koszi Janka Hazámban című duettje. A dalválasztó hazánk nagyjai előtt tiszteleg az extra produkciókkal, így a Petőfi-bicentenárium alkalmából a negyedik válogatóban szintén a költő, forradalmár egy megzenésített műve hangzik majd el.

A különleges Petőfi-dal előtt újabb 10 dal versenyez az élő show-ban:

Berki Artúr – Végtelen Harc

Dos Diavolos – Nem tanulunk semmiből

Fekete Bori – Ördöglakat

Kocsis Tibor – Szükség van rád

LILy – Visszatáncoltál

LongStoryShort! – ez vagyok én

Mocskonyi Dörgő – Most is ott a parton

Potatopatch – Színes Film

The Sign – Fejest ugrottam

TITÁN – Éjféli járat

 

A válogatókat két akusztikus elődöntő követi húsvét után, amelyekből már csak 4-4 dal jut a döntőbe. A nyolc finalistát a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2023” cím, illetve a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2023” elismerés mellett tízmillió forintot nyer zenei produkciója fejlesztésére. A döntőbe jutott másik hét dal előadója szintén részesül zenei pályájára fordítható nyereményben.

A 40 versenydal már meghallgatható adal.hu-n, a nyereményjáték fülön történő szavazással értékes A Dal ajándékcsomagok nyerhetők. A részletek megtalálhatók a műsor hivatalos weboldalán.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát! Kövesd A Dal Facebook és Instagramoldalát, a műsor hivatalos YouTube– és TikTokcsatornáját, valamint adal.hu-t, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2023 negyedik válogató szombaton 19:35-től a Dunán, közvetlenül a SzerencseSzombat után!

A Dal a tiéd!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2023/03/A-Dal-2023-harmadik-valogato_zsuri_foto_MTVA_Csondor-Kinga-2000x1329.jpg
    [alignment] => aligncenter
)