Az elődöntőkkel folytatódik A Dal 2022

Véget értek A Dal 2022 válogatói, megvan a 20 elődöntős produkció. A következő két adásban akusztikus verzióban hangoznak el újra a dalok. A tét a legjobb nyolc közé jutás és „Az Év Dala 2022” cím. Közben elkezdődött az online Akusztik Dalverseny.

A negyedik válogató végére kialakult az elődöntős mezőny, amelyhez a szakmai zsűri döntése alapján a Napfonat Mint a zápor, a MattSet Most vagy soha, Palágyi Ildikó Pillangó, a Swing á la Django feat. Koszika Utazás című dala csatlakozott. A nézők Ekanem előadásában elhangzott Hideg szél mellett tették le a voksukat. A showműsorba bejutott 40 produkciónak már csak a fele van versenyben „Az Év Dala 2022” címért. A következő két adásban a dalok áthangszerelt, akusztikus verzióját hallhatja élőben a közönség. Az első elődöntőben az alábbi 10 dal tér vissza, de csak 4 juthat a fináléba.

Ekanem Hideg szél
Hegedűs Bori és Tempfli Erik Anya
Nyári Aliz Félóra nyár
Oláh Ibolya Nem adom el
Palágyi Ildikó Pillangó
Pankastic! Hosszú volt a nyár
Sándor Szofi 21 gramm
Subtones Nem segít más
Third Planet Táncol a világ
Ya Ou Zsákutca

Az izgalmak fokozódnak, kezdetét vette az online Akusztik Dalverseny. Bár az élő show-ban már csak 20 produkciót hallhat újra a közönség, de az online versenyben A Dal 2022-be bejutott mind a 40 produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni. Szavazni szintén ezen az online felületen lehet március 9. éjfélig. Egy IP címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt. Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak: február 21-én és 28-án, valamint március 7-én 21:15-től. Az Akusztik színpadán hétfő esténként kiderül, mit tudnak az előadók elektronikus hangszerek nélkül.

Találjuk meg együtt az ország egyik legnagyobb zenei eseményén az év dalát, amelyet mindenki dúdolni fog! Kövesd A Dal 2022 Facebook és Instagram-oldalát, a műsor hivatalos Youtube és TikTok csatornáját, hogy ne maradj le semmiről!

A Dal 2022 első elődöntő – szombaton 19:35-től a Dunán!

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A Dal 2022 4. válogató - Swing á la Django feat Koszika fotó: Kaszner Nikolett
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2022/02/A-Dal-2022_4.-válogató_Swing-á-la-Django-feat-Koszika_foto_MTVA_Kaszner-Nikolett.jpg
    [alignment] => aligncenter
)