A Dal 2022 – Kialakult az élő show 40-es mezőnye

Új műsorvezetőkkel, a jövő slágereivel és rendhagyó zenei koncepcióval várja a nézőket A Dal következő évada. A műfajában egyedülálló dalválasztó műsorban 40 produkció versenyez azért, hogy elnyerhesse „Az Év Dala 2022” címet. Az eseményeket nemcsak a Duna Televízióban, hanem A Dal hivatalos közösségi oldalain is érdemes követni!

Jön A Dal 11. évada

Januárban ismét visszatér az ország egyetlen dalválasztó műsora, A Dal, amelyben a magyar zenéké a főszerep. A mintegy félezer jelentkezőből ezúttal is 40 produkcióra szűkült kínálatban kereshetik a nézők az év dalát. Rengeteg újdonság várja a zenészeket, illetve a Duna Televízió nézőit: a dalok minden adásban élőben hangoznak el, az akusztikus feldolgozások mellett szimfonikus változatban lesznek hallhatók a döntőben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának kíséretében.

A négy válogatóból adásonként 5, összesen 20 dal jut tovább a két elődöntőbe: 4 produkció a zsűri pontjai alapján, az 5. a közönség szavazataival. Az elődöntőkből 4–4 dal kerül be a fináléba, így 8 dalt hallhatnak újra a nézők, amelyek közül márciusban kiderül, melyik lesz Magyarország slágere 2022-ben. A döntőben a zsűri által legjobbnak ítélt, legtöbb pontot kapott 4 produkcióra lehet szavazni, a végső győztesről idén is a közönség dönt.

A Dal 2022 házigazdái

A műfaji sokszínűségéről is híres, élő dalverseny új műsorvezető párossal folytatódik: A Dal 2022 házigazdái Rókusfalvy Lili és Király Viktor lesznek. Mindkettőjük otthonosan mozog az élő show világában. Rókusfalvy Lili A Dal 2020-ban már egyszer levette a lábáról a nézőket, Király Viktor pedig többször bizonyított versenyzőként a műsorban. A slágergyáros énekes 2012-ben testvéreivel együtt, 2014-ben és 2018-ban szólóprodukcióval jutott a döntőig, és ezúttal Magyarország egyetlen dalversenyének házigazdájaként tér vissza a színpadra.

A Dal 2022 élő adásaiba jutott 40 produkció:

Andelic Jonathan – Elhiszem még
Audioshake – Influencer
BariLaci – Elsétáltál
Detti – Mihez Kezdjek
Ekanem – Hideg szél
Erdős Fruzsi – Azt beszélik
Fóris Rita – Olyan szép
GRETA – Igazi kincs
Gubik Petra – Ez van, ez!
Heatlie – Hideg fény
Hegedűs Bori és Tempfli Erik – Anya
Ketch feat. Pink Edvárd – Börtön
Kies – Nem félek
Kijube – Holnap majd elhiszem
Kontraszt – Éberálom
Majoros Csenge – Földöntúli szerelem
MattSet – Most vagy soha
Medroy – Hol a helyem
Napfonat – Mint a zápor
Nova Prospect – Utolsókból elsők
Nyári Aliz – Félóra nyár
Ocho Macho – Lazulj bele
Oláh Ibolya – Nem adom el
Pádár Szilvia – Kismadár
Palágyi Ildikó – Pillangó
Pankastic! – Hosszú volt a nyár
Phoenix RT – Levegőt!
Pink & The Panthers – Fényes Galaxisok
Prove – Karambol
Ruby Harlem & Roy – Még ma este
Sándor Szofi – 21 Gramm
Solére – Másért
Stage Dives – Bipoláris Egyensúly
Subtones – Nem segít más
Swing à la Django feat. Koszika – Utazás
SwingGirls feat. Niko – Nagy a szívem
The Easy Babies – Szerelem
The Sharonz – Szép más világ
Third Planet – Táncol a Világ
Ya Ou – Zsákutca

Kihagyhatatlan lehetőség a hazai zenei előadóknak

A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022”, egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022” elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel. Idén is odaítélik a legjobb dalszövegért járó díjat, valamint az Akusztik Dalverseny fődíját.

Kövesd A Dal 2022-t!

Légy a részese az eseményeknek az első pillanattól kezdve! Kövesd A Dal Facebook és Instagram-oldalát, és a két műsorvezető, Rókusfalvy Lili és Király Viktor közösségi média felületeit, melyeken időről időre meglepetések és exkluzív tartalmak várnak!