Gyógyír a léleknek a Kaukázus új albuma

Szeretne lelket önteni az emberekbe új lemezével a Kaukázus. A DAL 2021 győztes produkcióját bemutató zenekar december 6-án jelentkezett az új albummal, melyen az érzelmes, lélekemelő felvételek mellett versek is hallhatók, a közmédia népszerű műsorvezetőinek előadásában.

„Élni lehet, élni kell, szeretni lehet, szeretni kell, gyerekek vannak, nőjjenek fel, szóval menjünk szépen tovább” – így foglalta össze röviden és tömören Kardos-Horváth János, a Kaukázus együttes frontembere új lemezük, a Lux üzenetét. Az album az MTVA támogatásával és kiadásában készült el, miután a zenekar győzedelmeskedett hazánk egyetlen dalversenyén. A lemez fényét nemcsak a címe és a rajta található zenés és verses tartalmak emelik, az is szimbolikus, hogy éppen december 6-án debütált, a „Mikulás hozta”. A Kaukázus tagjait nagy örömmel tölti el, hogy a karácsonyi készülődés meghitt időszakában jelenhetett meg a nyereménylemez – újságolták az M2 Petőfi TV aktuális műsorában, a FRISS-ben.

„Arra gondoltunk, jó ötlet lesz a Lux című albumunkat a fényre várás időszakában és a csillagászati napforduló napján kiadni. Ebben a kiemelt, szakrális jelentőségű időszakban tekinthetünk erre a lemezre egyfajta ajándékként is. Szeretnénk a sötét, téli időszakban és az elmúlt másfél év szomorú, megterhelő eseményei után egy pozitív, fénnyel teli választ adni” – hangsúlyozta Kardos-Horváth János, hozzátéve, hogy a Lux egyfajta lelki gyógyír lehet a közönség számára, csak úgy, mint nekik, akik elkészítették. A DAL 2021 győztes zenekara a műsor segítségével eljuthatott az ország minden pontjára koncertezni, ami a leállások után óriási hajtóerőt adott nekik.

A DAL népszerűsége továbbra is töretlen: mintegy félezer magyar előadóművész és zenekar küldte be zenei anyagát a Duna Televízió nagyszabású showműsorárának 2022-es évadára. A Lux albumról bővebben a FRISS idézett adásából és az M1 Ma Reggel című műsorából lehet többet megtudni.

A DAL 2022 – januárban a Dunán!