Ilyen volt percről percre A Dal 2021 döntője!

A Dal 2021 végső győztese a Kaukázus! Gratulálunk a zenekarnak!

Idén a jubileumi, 10. dalválasztó show-ban 40 dal mutatkozott be a válogatók alatt. Az elmúlt 6 hét pedig arról szólt, hogy Önökkel együtt kiválasztottuk a legjobb nyolc dalt, melyeknek előadói ma este A Dal 2021 döntőjében mérkőznek meg egymással.

A döntő versenyzői:
Swing à la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos: Maradok
Katona Petra: Viszlát Múlt
Andelic Jonathan: Áldom
BariLaci: Féltelek
Radics Gigi: Egy vagy velem
Mudfield: Nincsen szerencsém
Süle Zsolt: Befúj
Kaukázus: Egyetlen szó

Zsűritagok:
Vincze Lilla, zenész, szövegíró, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője
Nagy Feró, A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett énekes-dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere
Ferenczi György, Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész-énekes, a Rackajam együttes alapítója!
Mező Misi, énekes, zenész, a Magna Cum Laude együttes frontembere

Ma este a dalok értékelésének menete eltér az elmúlt hetekben megszokottól. Közvetlenül a produkciók után a zsűri csupán véleményez. Csak az összes dal elhangzása után pontoznak: minden egyes ítésznek van egy darab 4-es, 6-os, 8-as és 10-es pontszáma, melyeket különböző daloknak adhatnak majd a pontozás során.

Az így kialakuló sorrend legjobb 4-es mezőnyéből viszont már kizárólag Önök dönthetnek arról, hogy ki legyen A Dal 2021 végső győztese, úgyhogy a versenyzők ma este számítanak leginkább az Önök szavazataira! Egy telefonról akár 20 SMS szavazatot is elküldhetnek, ezt érdemes kihasználni! Döntsék el Önök, hogy ki kerüljön ki győztesként A Dal 2021 legjobb versenyzői közül.

A döntős produkciók sora egy igazi muzsikusokból álló zenekarral indul.
Elkísértük a formációt a döntő előtti próbájukra, ahol az is kiderült, mennyire lesi a 7 fiú az egyszem lánynak, azaz az énekesnőjüknek minden apró kívánságát.
Következik a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos és a Maradok!

Mező Misi nagyon örül a többi zsűritaggal együtt, hogy itt van a döntőben a zenekar. Azt tanácsolta az előadás után, hogy maradjon együtt ez a fúzió, mert nagyszerűek együtt. Nagy Feró szerint iszonyú profi zenészeket láthattunk a színpadon, akikhez szívesen csatlakozna. Ferenczi György csodálatos színként jellemezte az előadást, nagyon magas szintű muzsikálást látott a színpadon. Vincze Lilla is csupa jót tudott csak mondani.

Egy olyan énekesnővel folytatjuk, aki egy díjat már bezsebelt, hiszen a zsűri neki ítélte A Dal 2021 Felfedezettje címet.
A színpadon Katona Petra és a Viszlát múlt!

Ferenczi Györgyöt mindig rabul ejti Petra dala, viszont számára a csúcspont az akusztik előadás volt, aminek a szintjét most szerinte nem sikerült megugrani. Mező Misi megjegyezte, hogy hihetetlenül tehetséges a fiatal énekesnő és nagyon örül, hogy megismerhették és hallhatták énekelni A Dal színpadán.

A következő előadó a döntő előtt egy kis természetjárással ürítette ki a fejét, hogy ma este csak a versenydalára és a zenére tudjon koncentrálni. Persze a szakmai felkészülést se hanyagolta, zenei producerével tökéletesítette versenydalát.
Következik Andelic Jonathan és az Áldom!

Nagy Feró szerint Jonathan nagyon bátor ember. Állítása szerint az előadás szívből jön, nincs benne semmi modorosság és az egészet elhiszi az énekesnek. Zsűritagunk örült annak, hogy valaki végre bátran felmert dolgozni egy vallásos témát.  Mező Misi is megjegyezte, hogy nagy dolgot tett az énekes a dalával, vállalta hitét mindenki előtt, amit nagyra becsül.

A következő előadó gyerekkora óta érzi, hogy a zenében tud csak igazán kiteljesedni. Ezen az úton A Dal 2021 kiemelten fontos neki, mert itt mutatta meg első saját szerzeményét, amivel egészen a döntőig jutott.
A színpadon BariLaci és a Féltelek!

Vincze Lilla földöntúli érzésként élte meg az előadást. Női zsűritagunk szerint iszonyú tehetséges a fiatal énekes, nagyon sokra tartja és kíváncsi hova fejlődik még Laci. Ferenczi György gratulált a nagyszerű produkcióhoz. Hozzátette, hogy nagyon szép a zene, amit Laci írt és előadott.

Különleges medley-vel tér vissza A Dal színpadára a tavalyi győztes duó, melyben felcsendül a 2020-as év magyar slágere, a Mostantól! Renit most ismét, mint énekesnő láthatjuk.
A színpadon Rácz Gergő és Orsovai Reni!

A következő énekesnőnek teljesen megváltozott az élethez való hozzáállása, amikor világra jött kislánya: Bella. A benne zajló érzéseket pedig leginkább egy dalban tudta megfogalmazni, ami most A Dal 2021 döntőjéig jutott.
Következik Radics Gigi és az Egy vagy velem!

Ferenczi György szerint a jelentkezés óta folyamatosan fejlődött a dal, 4 különböző verziót hallhattak a zsűritagok, amihez szívből gratulált az énekesnőnek. Vincze Lilla is egyetértett Gyurival, emellett még egy hatalmas alázatot is érzett Giginél és tudott egyfolytában építkezni előadásról előadásra. Nagyon értékes és remek produkciót hallhattunk. Nagy Feró hozzátette, hogy a fiatal anyuka egy igazi díva.

A következő banda bár zenélt már akusztikus felállásban is, úgy érzik, az igazi rocker életérzést mégiscsak zúzva lehet közvetíteni. Ma este az energiaszintjüket 200%-ra tekerik!
Jön a Mudfield és a Nincsen szerencsém!

Nagy Feró örült, hogy végre rock zenét is hallhatott, nagyon szereti, hogy itt van a banda. Mező Misi szerint nem lehet elvitatni a közönség zenekarba vetett bizalmát, hiszen nekik köszönhetik, hogy a döntőben vannak, aminek Misi is örül.

Egy olyan zenésszel folytatjuk, aki igazi lokálpatrióta és most egész Veszprém érte drukkol. Bár több évtizede a pályán van, számára A Dal című műsor egy óriási megerősítést jelent, hogy igenis, van arra igény, amit ő képvisel.
Következik Süle Zsolt és a Befúj!

Mező Misi véleménye, hogy Zsoltnál mindennek helye és súlya van. Hozzáfűzte, jól tette az énekes, hogy beküldte a dalát. Ferenczi György szerint a hangszerelés nagyon alapos és átgondolt. Szép, tiszta muzsikát hallhattunk, ami nagyon tetszett zsűritagunknak. Vincze Lilla megjegyezte, hogy nagyon természetes, őszinte és eredeti a dal.

A következő banda frontembere már egy díjat bezsebelt, ugyanis Kardos-Horváth Janó lett A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója. Ma este viszont már a fődíjért küzd zenekarával, akikkel egy közös főzéssel hangolódtak a megmérettetésre.
Jön a Kaukázus és az Egyetlen szó!

Vincze Lilla szerint aktuális, korszerű, fiatalos, lendületes és hiteles a dal. Zsűritagunk számára szabadságot, békét és szeretetet árasztott az őszinte előadás. Szívből gratulált a legjobb dalszöveghez, és szerinte ez az egyik legjobb dal is a mezőnyben, amely nagyon harmonikus és kiegyensúlyozott. Nagy Feró örül, hogy a döntőben állhat a zenekar, nagyon tetszett neki a produkció.

A válogatókba jutott 40 szerzeményből készült akusztikus verziók is összemérték erejüket az elmúlt hetekben, Önök az interneten szavazhattak ezekre az átdolgozásokra.
A díjat A Dal 2021 zsűritagja, Ferenczi György adta át a győztesnek, Andelic Jonathannak.

Első körben a zsűritagok pontoznak, akik kaptak egy-egy pontozólapot, amelyre négyféle pontszámot osztanak ki: 4-6-8 és 10 pontot adhatnak annak a négy dalnak, melyeket a legjobbnak tartanak.

A zsűripontszámok alapján a 4 előadó, akik közül végül kikerül A Dal 2021 győztese:
A Kaukázus, Radics Gigi, Süle Zsolt és BariLaci.

Ezután Önökön a sor, szavazzanak kedvencükre.

A Dal 2021 zsűritagjai közül Vincze Lilla és Ferenczi Gyuri már megleptek minket egy produkcióval, így nem csoda, hogy a másik két zsűritagunk sem hagyhatta mindezt szó nélkül.
A színpadon A Dal 2021 két zsűritagja: Nagy Feró és Mező Misi a Magna Cum Laude zenekar kíséretével, de egy kis változással, mert Szabó Tibit, aki éppen apai örömök elé néz, Kékköi Zalán, a Beatrice gitárosa helyettesíti.

Az Önök szavazatai alapján A Dal 2021 győztese:
A Kaukázus

A teljes adást is visszanézhetik itt: