×

Ma kiderül, hogy melyik dal lesz az év magyar slágere

Döntőjéhez érkezett A Dal 2020: március 7-én kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből, melyik mű nyeri el az év magyar slágere címet. A győztes 75 millió forint összértékű nyereménnyel építheti tovább zenei karrierjét.

A döntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek:
Ember Márk – Tovább
Fatal Error – Néma
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért
Nene – Későre Jár
Rácz Gergő, Orsovai Reni – Mostantól
Takács Nikolas – Csendbeszéd
Tortuga – Mámor tér 3.
Turbo – Iránytű

A döntőben az is kiderül, hogy ki nyeri A Dal Akusztik online szavazást és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának elismerését. A dalok akusztikus feldolgozásaira március 4-én éjfélig még lehet szavazni az Akusztik menüpont alatt.

A második elődöntőben átadták a „A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója” különdíjat, amelyet Molnár Tamásnak ítélt a szakmai zsűri a Készen állsz című dalért. A számot a versenyben Pál Dénes adta elő. „A Dal 2020 Felfedezettje” különdíjat idén a Tortuga kapta. A díjazottak a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának a díját is megkapták.

A Dal döntője után is 21.45-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

Érdemes követni A Dal 2020 honlapját, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal 2020 Döntő– március 7-én (szombat) 19.35-től a Duna Televízió és a Duna World műsorán

A Dal Kulissza – Minden, amit tudni akartál A Dalról – A Dal 2020 adása után 21.45-től a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén