×
A második elődöntőben ismét élő hangszeres, akusztikus változatban hallhattuk a dalokat. Ezúttal is született a szavazás során holtverseny, valamint a műsor történetében először, a döntőben egy énekes két produkcióban is érdekelt lesz.

A második elődöntő első fellépője a csodálatos hangú Wolf Kati volt, aki idén zeneszerzőként is megmutatkozott. Bevallása szerint Próbáld még című számát úgy írta, hogy az élő hangszereléssel is elvarázsolja a közönséget és a zsűrit. Az előző válogató rockos hangzása után, az énekesnő énekhangjával nyűgözte le a szakmai zsűrit és 36 pontot ért el.

Másodikként Molnár Dániel lépett A Dal színpadára. A 23 éves fiatal tehetség Ábránd című dalát édesanyja emléke ihlette, rágondol a fellépések előtt. Dalát kicsit módosította az előzőekhez képest. Célja ezzel az volt, hogy sem benne, sem a közönségben ne maradjon hiányérzet. A zsűri a produkciót 31 pontra értékelte.

A harmadik produkció a rock szerelmeseinek kedvezett, ugyanis a Kies következett. Az egyetlen című számuk stílusa megítélésük szerint „popharmóniák gyorsítva”, könnyen emészthető progresszív rockzene. Az akusztikus verzió alaposan kimozdította a fiúkat a komfortzónájukból, hiszen nem tudták, hogy ilyen formában is át tudják-e adni azt az energiát, amit az elektronikus verzióban tapasztalhattunk. A zsűri úgy vélte, ez ezúttal nem igazán sikerült, 26 pontot adtak.

A következő színpadra lépő az eredendően is akusztikus produkciókkal előálló Kóbor Zsóka és Polgár Patrik volt. Fokozatosan szerették volna kibontakoztatni Valamiért című dalukat, mivel többek kissé monotonnak ítélték meg a múltkori előadást. Ezúttal új, különleges hangszerekkel színesítették, pl. kalimbával, csellóval egészítették ki, így igyekeztek megfelelni az elvárásoknak. Melankolikus, szomorkás daluk 27 pontot kapott a zsűritől.

A Nene volt a következő fellépő. Későre jár című dalukkal automatikusan jutottak az elődöntőbe, 40 ponttal. A vonósokkal kiegészült formáció két hegedűvel és egy csellóval igyekezett segíteni a Rácz Gergővel már döntőbe jutott énekesnőjét, Orsovai Renit, hogy csak a dalra tudjon koncentrálni, át tudja adni annak érzelmeit. A zsűri által újdonságnak, kísérletező rockzenének nevezett előadás vegyes reakciókat váltott ki és 34 pontot ért el.

Különleges, új hangszereléssel készült az újdonsült apuka Pál Dénes, Készen állsz című dalának előadására. Kicsit bensőségesebbé, személyesebbé szerette volna tenni dalát, hogy elkerülje a kritikákat. A személyes hangvételt a téma is indokolta, hiszen egy apuka gyermeke felé intézett intelmeit, a féltést, a szeretetet egyszerre fogalmazta meg. Kislányának „címzett” dala 33 pontot hozott Dénesnek.

A szünet után egy újabb rockzenekar átváltozásának lehettünk szem- és fültanúi. A Turbo Iránytűje új tájolást kapott, valószínűleg még nem sokszor léptek fel a srácok cimbalom kísérettel. A helyes irány megtalálásában az eddig kapott sok pozitív visszajelzés is segíti őket, ez a legjobb dolog, ami történt velük állításuk szerint. A közönség jelenléte megadta a fiúknak azt, ami addig hiányzott, és bebizonyította azt, amire a zenekar kíváncsi volt. Nevezetesen, hogy tud-e a dal ebben a verzióban is erőt adni. Tudott, ez az energia 39 pontot, az est addigi legmagasabb pontszámát kapta.

Utolsó előtti fellépőként Ember Márk lépett A Dal színpadára. Tovább című dalával ezúttal az eddig meg nem mutatott oldalát is meg szerette volna jeleníteni. Most nem hiányolta maga körül a csapatot, hiszen elmondása szerint zenészekkel körülvéve jobb teljesítményre volt képes. Elhagyta a sokat kritizált ukulelét, a hangszer ezúttal gitárrá növekedett. A tűz, szenvedély magával ragadta a zsűrit. Örömzenéjét 32 ponttal értékelték.

Végül, de nem utolsósorban, szerelmes, szenvedélyes, szakítós szerzeményével szökött színpadra Kökény Attila. A szerelmes szövegű, általa „nyálasnak” tartott Búcsúznom kell előadásakor Feró véleményétől tartott leginkább. Ezúttal tizedmagával, számos zenésszel együtt lépett színpadra, ami komoly változás volt a válogatón egyedül előadott produkcióhoz képest. Rengeteg pozitív jelzővel illette a zsűri, 35 pontot gyűjtött be.

Tegnap este adták át „A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg Írója” különdíjat és ezzel együtt a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának díját is. Nagy Feró Molnár Tamásnak, a Pál Dénes Készen áll című dal szövegírójának adta át a zsűri döntése alapján megítélt elismerést, és az azzal járó szobrot.
A legkevesebb pontot kapva a zsűritől a Kies búcsúzott a versenytől, a legtöbbet kapva a Turbo már ekkor a döntőbe jutott. Míg a közönség kedvenceire szavazott, újabb legendás művészt köszönthettünk a színpadon. Balázs Fecó örökzöld slágerét, az Évszakok című szerzeményét adta elő.

A közönség szavazatai alapján első körben Wolf Kati, majd a második körben Kökény Attila és Pál Dénes esett ki. Azonos ponttal jutott tovább a Nene együttes, valamint Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója. A Nene énekesnője, Orsovai Reni így a döntőben két dalban is nagyon komoly szerepet kap majd. A legtöbb összesített pontot Ember Márk kapta, így ő is a döntőbe került, viszont Molnár Dániel búcsúzni kényszerült.

A Dal 2020 döntőjébe így a Turbo, a Nene, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, valamint Ember Márk jutott, akik ezáltal csatlakoztak a múlt héten továbbjutott Rácz Gergő és Orsovai Reni, Takács Nikolas, Fatal Error és Tortuga mellé.