×

Ilyen volt percről percre A Dal 2020 második elődöntője!

A második elődöntő versenyzői:
Wolf Kati – Próbál még
Molnár Dániel – Ábránd
Kies – Az egyetlen
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért
Nene – Későre jár
Pál Dénes – Készen állsz
Turbo – Iránytű
Ember Márk – Tovább
Kökény Attila – Búcsúznom kell

Zsűritagok:
Vincze Lilla zenész, szövegíró, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus-énektanár
Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója
Pély Barna Artisjus díjas énekes-gitáros-zeneszerző
Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere

Fontos, hogy a produkciók alatt nincs lehetőség a dalok pontozására! Szavazni a 9. dal elhangzása után lesz lehetőség SMS-ben!
A szavazatok rendkívül fontosak lesznek a végelszámolásnál! Csak az juthat tovább, akinek a teljesítményét a zsűri és a nézők is kiemelkedőnek látják.
A zsűri azonban továbbra is közvetlenül a produkciók után minden dalt pontoz, 1-től 10-ig adhatnak pontokat. Viszont minden zsűritag egy adásban csak egyszer adhat 10 pontot, és ha ezt a pontszámot ugyanarra a dalra adják mind a négyen (tehát 40 pontot kap), akkor az a dal automatikusan továbbjut a döntőbe!

A versenyt egy csodálatos hangú énekesnő nyitja, aki ugyan rutinos, de mégis minden fellépés előtt ugyanúgy izgul! A színpadon elsőként lép fel Wolf Kati és a Próbáld még!

Nagy Feró nagyon dicsérte a dalt, az akusztikus verzió is szívébe lopta magát. Vincze Lilla külön kiemelte a klasszikus műfaj erősségét, Kati különleges produkciója őt is lenyűgözte. Pély Barna szakmai szemmel a hangszerelés komolyságát emelte ki, negatívumot ő sem tudott megfogalmazni. Apáti Bence az akusztikus verziót jobban élvezte, a szöveg mondanivalója szerinte ebben a formában könnyebben eléri az embert.

Pontok: 9 – 9 – 9 – 9

A pódiumra most egy tehetséges fiatalember lép, aki elmondása szerint minden fellépés előtt édesanyjára gondol. Érzelmei gyakran éneklés közben is elragadják. Következzen a színpadon Molnár Dániel és az Ábránd!

Vincze Lillának most is nagyon tetszett a dal meghittsége, a csend megélését viszont  hiányolta. Nagy Feró csak gratulálni tudott az akusztikus verzióhoz, harmonikusnak, különlegesnek ítélte meg.

Pontok: 7 – 8 – 8 – 8

Ez a fiúbanda egyszer már felszántotta a színpadot pörgős dalával. Az akusztikus verzió dinamikájának megőrzésével rengeteget dolgoztak. Következzen a Kies és Az egyetlen!

Pély Barna nagyon szereti a csapat muzsikáját, egy pici szikra hiányzott neki a feldolgozásból. Apáti Bencének az első előadás volt a kedvence, kicsit erőtlennek érezte az akusztikus verziót.

Pontok: 6 – 7 – 7 – 6

A mai estén harmadikként fellépő versenyző egy olyan páros, aki teljesen zöldfülűként érkezett a Dalba, ám mégis remekül helyt állnak. A színpadon Kóbor Zsóka és Polgár Patrik a Valamiért című dalukkal!

Apáti Bencének a cselló lágy hangzása volt a kedvence, rengeteg érzelmi töltetet kapott az akusztikus verziótól. Nagy Feró kritikusabb szemmel figyelte az előadást, a szomorú hangulatot szíve szerint eldobta volna.

Pontok: 6 – 6 – 6 – 9

Ez a zenekar automatikusan jutott el az elődöntőig, hiszen megkapták a zsűri által odaítélhető maximális, azaz 40 pontot! Énekesnőjük pedig már igen-igen otthonosan mozog a színpadon. A reflektorok kereszttüzében a Nene és a Későre jár!

Vincze Lilla szerint nagyon egyedi a dal, a kísérletező felépítést és a hölgy zenészeket külön kiemelve dicsérte. Egyedüli negatívumnak a dal a fokozatos felépítésének hiányát emelte ki. Nagy Feró szerint a dob sajnos elnyomta a produkciót, ezzel kicsit tönkretéve a dalt.

Pontok: 8 – 9 – 8 – 9

A gyermekének írt szerzeménnyel áll színpadra egy apuka, aki a dal előadása előtt mindig kislányára gondol. A porondon Pál Dénes és a Készen állsz!

Pély Barna szívéhez továbbra is nagyon közel áll ez a dal, negatívumot nem is tudott mondani. Vincze Lilla a  szeme előtt látta az angyalokat és a csillagos égboltot is, annyira közeli élményként élte meg a dalt.

Pontok: 9 – 9 – 7 – 8

Az irány ismét egy rockbanda felé vonul, akik első fellépésükkor is hatalmas sikert arattak, de elmondásuk szerint fejlődni bármeddig lehet, továbbra is dolgozni fognak ezen! A színpadon a Turbo és az Iránytű!

A vélemények megfogalmazását Apáti Bence kezdte meg, aki a szavakat is nehezen találta annyira tetszett neki az akusztikus feldolgozás. Nagy Feró szerint ez a dal még győztes is lehet annyira jó volt, még a belépést is fontolgatta!

Pontok: 10 – 9 – 10 – 10

A mezőny színművésze otthonosan mozog a közönség előtt, zenészi szárnyait is bontogatja a színjátszás mellett. Most saját szerzeményével áll színpadra. Következik Ember Márk és a Tovább!

Nagy Feró pozitívumnak élte meg, hogy versenyzőnk letette ukuleléjét és gitárt ragadott. Pély Barnának nagyon tetszett a rockos hangszerelés, tervei szerint későbbi koncertjükre is ellátogat! Vincze Lillát magával ragadta a dal, Márkot nagyon szenvedélyes előadónak látja, pár technikai dolgot hozott fel, amin lehetett volna javítani.

Pontok: 8 – 8 – 8 – 8

Az est utolsó fellépője romantikus dallal érkezett a versenybe, mely stílusa a zsűrit megosztotta, ám az előadás mindenkit lenyűgözött. A színpadon Kökény Attila és a Búcsúznom kell!

Nagy Ferónak sosem volt kedvence a romantikus stílus, de a dal profi előadása őt is elvarázsolta. Pély Barna és Vincze Lilla is csak dicsérni tudta az előadást. Apáti Bence megszólalni is nehezen tudott, káprázatosnak élte meg a versenydalt.

Pontok: 9 – 8 – 9 – 9

A Dal 2020 Legjobb Dalszöveg író díj átadására is sor került. A díjat Molnár Tamás nyerte, Pál Dénes Készen állsz című dalszövegének megalkotásával! A díjat Nagy Feró adta át.

A 9 produkció végeztével összesítették a pontszámokat. 26 ponttal a Kies zenekar végzett leghátul, így sajnos őket búcsúztatták a versenytől.

A legtöbb pontot kapó versenyző automatikusan továbjut a döntőbe, ők a Turbo zenekar!

Elindult a 10 perces szavazás! Kedvencükre SMS-ben voksolhatnak a +36(20,30,70)4422-999-es alapdíjas telefonszámon.

Amíg gondolatainkat összeszedjük, A Dal 2020 színpadán köszönthetjük Balázs Fecót, aki Évszakok című dalával búcsúztatja a telet!

Az első szavazási időszak végeztével a legkevesebb szavazatot kapott produkciótól sajnos búcsúznunk kell, ő pedig nem más, mint Wolf Kati.

A szavazás 5 perc erejéig újraindul, érdemes szavazni!

Lejárt a második szavazási időintervallum is. A nézők szavazatai és a zsűri által adott pontszámok összeadása adja ki a helyes sorrendet.

A második elődöntő továbbjutói:

Turbo, Nene, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, Ember Márk

Akiktől búcsúzunk:

Kies, Wolf Kati, Kökény Attila, Pál Dénes, Molnár Dániel

Nézze vissza a teljes adást:

Tekintse meg az estét képekben!

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="3710178"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/03/A_Dal_2020_otodik_adas_0229_fotokredit_MTVA_Kaszner_Nikolett_687-e1583065621330-1024x576.jpg
    [alignment] => aligncenter
)