×

Ilyen volt A Dal 2020 harmadik válogatója!

A harmadik válogató versenyzői:
Turbo – Iránytű
Diana – Menedék
Berkes Olivér – Visszakér a múlt
Kóbor Zsóka és Polgár Patrik – Valamiért
Tortuga – Mámor tér 3.
Kökény Attila – Búcsúznom kell
Ember Márk – Tovább
MDC – Más világ
Heincz Gábor “Biga” – Máshol járunk
Rácz Gergő és Orsovai Reni – Mostantól

 

 

Zsűritagok:
Vincze Lilla zenész, szövegíró, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus-énektanár
Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója
Pély Barna Artisjus díjas énekes-gitáros-zeneszerző
Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere

Fontos, hogy a produkciók alatt nincs lehetőség a dalok pontozására! Szavazni a 10. dal elhangzása után lesz lehetőség SMS-ben!
A szavazatok rendkívül fontosak lesznek a végelszámolásnál! Csak az juthat tovább, akinek a teljesítményét a zsűri és a nézők is kiemelkedőnek látják.
A zsűri azonban továbbra is közvetlenül a produkciók után minden dalt pontoz, 1-től 10-ig adhatnak pontokat. Viszont minden zsűritag egy adásban csak egyszer adhat 10 pontot, és ha ezt a pontszámot ugyanarra a dalra adják mind a négyen (tehát 40 pontot kap), akkor az a dal automatikusan továbbmegy a következő fordulóba!

Ma este elsőként egy rocker csapat érkezik a színpadra. Bár A Dal 2020 jelentkezésénél még Tanka Balázs, Delov Jávor, Vigh Dávid és Szatmári György tagjai indultak a dalversenyben, a színpadra lépés előtt egy változtatás történt a zenekarban: Vigh Dávid helyett Varga Gergő lép A Dal 2020 színpadára. Ettől függetlenül persze nem marad el a Turbo hatás, a daluk tele van reménnyel és mint oly sokan, ők is a helyes irányt keresik.
Jöjjön hát a Turbó és az Iránytű!

Az értékelést Nagy Feró kezdte, aki el volt ájulva srácok előadásától. Nem volt ezzel máshogy Pély Barna sem, aki már a fiúk teljes albumát is végighallgatta és rajongójukká vált. Vincze Lilla szerint el kéne hagynia a bandának a vizes hasonlatokat, de az éneklést ő is imádta. Apáti Bencének a dal szövege kimondottan tetszett, sőt az előadás is magával ragadta.
Pontok: 10 – 9 – 10 – 9

A rockos hangzást egy boldog családanya, Diana folytatja, aki tavaly már elkápráztatott minket gyönyörű hangjával egy angol szövegen keresztül, most magyarul egy olyan dalt énekel, amellyel segíteni szeretne a döntés előtt álló embereknek.
Következik Diana és a Menedék!

Apáti Bence kezdte az értékelést, aki táncosként elsősorban a koreográfiát figyelte, ami tökéletes harmóniában volt a dallal, azonban a refrén nem jött be neki. Pély Barna szerint nagyon jó volt a zene és a dallam is, de az előadásból most hiányzott valami.
Pontok: 7 – 5 – 7 – 5

Egy régi visszatérővel folytatjuk, aki most teljesen új arcát mutatja meg nekünk idei versenydalával! Szentimentális, szerelmes, romantikus hangulatú dalokat szoktunk meg tőle, ezúttal is tele van érzelemmel a dala, azonban egy teljesen más megközelítésből!
A Dal 2020 színpadán Berkes Olivér és a Visszakér a múlt!

Vincze Lilla egyenesen gyógyírnek nevezte Olivér dalát és nagyon örül annak, hogy egy ilyen mély és érzelmes dallal lépett fel idén. Feró szerint a dal maga nagyon jól van felépítve, azonban az előadás most nem jött át neki. Apáti Bence szerint jó a dal, de Olivér szóhasználatával volt némi problémája.
Pontok: 7 – 8 – 6 – 8

Egy akusztikus duóval megyünk tovább, akik alternatív-pop örömzenét játszanak évek óta együtt. A Dal színpadán idén állnak először, így különösen nagy izgalommal készültek.
Jön Kóbor Zsóka és Polgár Patrik és a Valamiért!

Az értékelést Pély Barna kezdte, aki szerint nem volt elég a duó előadása. Kevés volt szerinte a dinamika, Apáti Bence ellenben egyenesen izgalmasnak tartotta az előadást és kimondottan tetszett neki a dal hangulata és modern szövege. Ferót pedig teljesen elvarázsolta az egész előadás.
Pontok: 9 – 7 – 7 – 6

Jön most egy nyíregyházi banda, akik várhatóan felforgatják a színpadot! A zenekar mindig saját dalokat játszik, minden daluk tükrözi a tagok személyiségét és gondolatait!
Jöjjön most a Tortuga és a Mámor tér 3.!

A srácok dalát Nagy Feró igazi rock n roll-nak nevezte. Vincze Lilla mámorosnak és izgalmas nevezte az előadást, majd hozzátette, hogy szerinte fantasztikus a címe és elképesztő maga a dal és ő biztosan ott lesz a fiúk következő koncertjén is. Pély Barnát is lenyűgözte a banda energiája, sőt ő már a nagylemezüket is régóta hallgatja.
Pontok: 9 – 9 – 9 – 8

A romantika egyik koronázatlan királya következik most, aki mindig tudja mi kell a nőknek. Dala a szakításról szól, de szerencsére nem saját tapasztalatát énekli el, hanem ezzel is reményt ad azoknak a szíveknek, akik most egy elválás fájdalmát kell, hogy viseljék!
Jön Kökény Attila és a Búcsúznom kell!

Nagy Feró igaz, hogy ezt a műfajt nem szereti, azonban Kökény Attila előadása magával ragadta. Pély Barna minden pillanatát imádta az előadásnak úgy, hogy ő sem rajong ezért a műfajért. Apáti Bence megtiszteltetésnek nevezte azt, hogy hallhatta élőben Kökény Attilát, azonban a dalt kicsit közhelyesnek érezte.
Pontok: 9 – 9 – 8 – 8

Egy fiatal színész produkciójával folytatjuk, a 26 éves tehetség először áll A Dal színpadára, méghozzá egy olyan dallal, amelynek zeneszerzője és szövegírója is ő maga!
Jön Ember Márk és a Tovább!

Vincze Lilla váratlannak és pimasznak nevezte az előadást és Márkot nagyon jó előadónak és egyéninek nevezte. Nagy Ferónak hiányzott valami, azonban ő maga sem tudta megmagyarázni pontosan mi, de a dal önmagában tetszik neki.
Pontok: 7 – 8 – 6 – 7

A most következő háromtagú fiúbandát már 2015-ben megismerhette A Dal közönsége, és ma is ugyanolyan lelkesedéssel állnak a színpadra! Daluk egy pozitív életszemlélet megzenésítve!
Következik az MDC és a Más világ!

Pély Barnának nagyon tetszett a felállás, de valami extra hiányzott neki, már-már túl patentnak nevezte az egészet. A dal hangzása szerinte szuper volt. Apáti Bence szerint a zene maga nagyon jó hangulatú, de a szöveg elég horrorosra sikerült. Nagy Feró szerint ez a fajta műfaj nagyon hiányzott a műsorból és örül annak, hogy a banda itt van.
Pontok: 7 – 8 – 7 – 7

Egy olyan előadóval folytatjuk, aki már többször is óriási sikert aratott itt A Dal színpadán. Dalait magának írja, és azt szereti, ha a dallamok érzésből jönnek. Élete a zene és szerencsére ennek szeleteit velünk is megosztja.
A színpadon Heincz Gábor “Biga” és a Máshol járunk!

Apáti Bence nagyon izgalmas jelenségnek tartja Heincz Gábor “Biga”-t, aki önmagában is szuper volt a színpadon. Ugyan szerinte kémia nem volt meg. Vincze Lillánál azonban nagyon beindult a kémia és szerinte gyönyörű előadás volt a színpadon, azonban a hangszerelést egy kicsit zsúfoltnak érezte.
Pontok: 8 – 8 – 7 – 7

Most egy igazi régi motoros lép színpadra, aki az elmúlt két évtizedben fiúbandák tagjaként és szólóban is sikerre vitt már néhány dalt. Ha énekesnő partnere ismerősnek tűnik, az nem a véletlen műve, hiszen múlt héten a Nene tagjaként már bemutatkozott A Dal 2020 színpadán. Kettejük előadása egy igen jelentős párkapcsolati problémát feszeget.
Színpadon Rácz Gergő és Orsovai Reni előadásában a Mostantól!

Vincze Lillát az előadás alatt a hideg rázta a csodás, szinte már színházi előadástól. Pély Barna szerint a 30 döntős dalból ez az 5 legjobban biztosan benne van. Apáti Bence szerint nagyon mély és őszinte érzelmek voltak a színpadon. Nagy Feró szerint a dal szuper volt.
Pontok: 10 – 9 – 10 – 9

Elindult a 10 perces szavazás! Kedvencükre SMS-ben voksolhatnak a +36(20,30,70)4422-999-es alapdíjas telefonszámon.

Amíg folyik a közönségszavazás, addig egy különleges produkcióval készültünk Önöknek! Színpadon az Artisjus-díjas fantasztikus hangú énekesnő, Tóth Vera!

A szavazás szünetelt, a legkevesebb szavazattal rendelkező versenyző esett ki, aki nem más mint az MDC.

A zsűritagok pedig a Dianat búcsúztatták a versenytől.

Az újraindított 5 perces szavazás lezárása után kihirdették a további elődöntősöket.

A hatodik helyen holtverseny alakult ki Berkes Olivér és Kökény Attila között a nézői szavazatok alapján, a zsűri döntése alapján Kökény Attila jut tovább a versenyben.

A harmadik válogató továbbjutói:
Kökény Attila, Kóbor Zsóka és Polgár Patrik, Ember Márk, Turbo, Tortuga, Rácz Gergő és Orsovai Reni

Akiktől pedig elbúcsúztunk:
MDC, Diana, Berkes Olivér, Heinz Gábor “Biga”

A teljes adást is vissza tudják nézni:

A harmadik válogató képekben:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => A Dal 2020 - Harmadik válogató
    [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/02/A_Dal_2020_02_15_harmadik_valogato_foto_MTVA_Kaszner_Nikolett-1-1024x683.jpg
    [alignment] => aligncenter
)