×

Ilyen volt percről percre A Dal 2020 második válogatója!

A második válogató versenyzői:
Kies – Az egyetlen
Nene – Későre jár
Molnár Dániel – Ábránd
Mocsok 1 Kölykök – Szerelem
Konyha – Még csak szavak
Arany Timi – Hurrikán
Takács Nikolas – Csendbeszéd
Wolf Kati – Próbáld meg
Patikadomb – Rólad
NÁGI – Freedom – Felszállok a gépre

Zsűritagok:
Vincze Lilla zenész, szövegíró, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus-énektanár
Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója
Pély Barna Artisjus díjas énekes-gitáros-zeneszerző
Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere

Fontos, hogy a produkciók alatt nincs lehetőség a dalok pontozására! Szavazni a 10. dal elhangzása után lesz lehetőség SMS-ben!
A szavazatok rendkívül fontosak lesznek a végelszámolásnál! Csak az juthat tovább, akinek a teljesítményét a zsűri és a nézők is kiemelkedőnek látják.
A zsűri azonban továbbra is közvetlenül a produkciók után minden dalt pontoz, 1-től 10-ig adhatnak pontokat. Viszont minden zsűritag egy adásban csak egyszer adhat 10 pontot, és ha ezt a pontszámot ugyanarra a dalra adják mind a négyen (tehát 40 pontot kap), akkor az a dal automatikusan továbbmegy a következő fordulóba!

Egy ismerős formáció indítja a mai showt, tavaly egészen az elődöntőig jutottak és Szepesi Mátyás megkapta A Dal 20109 Legjobb Dalszöveg Írójának díját! A banda az idei dalával inspirációt szeretne nyújtani, és megmutatni, hogy ami ma még csak gondolat, az holnap akár valóság is lehet.
Ha lehet hinni a mondásnak, miszerint mindig a konyhában van a legjobb buli, akkor ideje felkötni a nadrágot, mert következik a Konyha és a Még csak szavak!

Apáti Bence kezdte az értékelést, aki nagyon motivált lett a produkció által. Zsűritagunk szerint minden a helyén volt, remek volt a hangulat is. Vincze Lilla nagyon örült, hogy újra A Dalban láthatta a zenekart. A szöveg szerinte nagyon erős, bár kicsit több szenvedélyt látott volna még. Pély Barna pozitívumnak tartotta a dal kis monotonságát, nagyon tetszett neki. Nagy Feró véleménye szerint újra esélyes a legjobb dalszövegre a zenekar.
Pontok: 9 – 8 – 8 – 8

A következő fiatal előadó eddig csak az interneten építgette zenei karrierjét: különböző előadók dalait dolgozta át a saját szájízére. Ezek a feldolgozás-videók pedig annyira jól sikerültek, hogy több milliós megtekintést értek el: és nem csak itthon, hanem nemzetközi téren is nagy sikert arattak. Következik Nági és a Freedom – Felszállok a gépre című dala!

Vincze Lilla szerint nagyon meggyőző volt a generációs életérzés. Női zsűritagunk kifejtette, hogy nagyon szépen énekelt a fiatal énekesnő. Nagy Ferónak vegyes érzései voltak a produkcióval kapcsolatban.
Pontok: 7 – 7 – 7 – 8

Szerelmesnek lenni az egyik legjobb érzés a világon! De mi a helyzet akkor, amikor egy zenekar tagja mindannyian egyszerre esnek szerelembe? A most következő bandával ez megtörtént, az eredmény pedig egy új szerzemény, amivel egészen idáig, A Dal 2020 színpadáig jutottak. Következik Kies és Az egyetlen!

Nagy Feró szerint feszes és fiatalos volt, nagyon tetszett zsűritagunknak a produkció. Pély Barnának tetszik a műfaj, amit képviselnek a zenekar tagjai.
Pontok: 9 – 8 – 9 – 9

A most következő hölgyet 14 évesen ismerhette meg az ország, egy gyerekeknek rendezett televízió tehetségkutató műsorban. Az azóta igazi nővé cseperedett énekesnő szerint fontos, hogy egy előadó önazonos legyen. Szerinte ennek egyik kulcsa az, ha olyan dallal áll színpadra, amit ő maga írt. A Dal színpadán Arany Timi és a Hurrikán!

Pély Barna úgy érezte, hogy minden nehezítő tényezőt bevállalt Timi. Kicsit sok volt számára a dal, viszont nagyon jó a hangszerelés. Apáti Bencének alapvetően tetszett a dal.
Pontok: 7 – 6 – 7 – 8

A következő formáció 2018-ban már szerepelt A Dal színpadán – most két évvel, és egyben egy hosszabb hallgatás után újra ad életjelet magáról a banda. Az idei versenydaluk igazán személyes hangvételűre sikerült, és egyben valami új kezdetét is jelenti a formáció életében. Jön a Patikadomb és a Rólad!

Vincze Lilla boldog volt, mert szereti az idealistákat. Kicsit átélte a dal által a fiatalságát, nagyon tetszett neki az egyedi varázslat amit hoztak. Nagy Ferónak tetszett a dal, de véleménye szerint szörnyű a szövegvilág.
Pontok: 7 – 7 – 8 – 7

Egy különleges hangú énekessel folytatjuk, akinek ismertető jele, hogy valami mindig van a fején: vagy egy kalap vagy egy sapka. Az elmúlt időszakban kevesebbet hallhattunk róla, viszont a 2020-as dátum nagy hatással volt rá: úgy érzi, ez az ő éve! Következik Takács Nikolas és a Csendbeszéd!

Nagy Feró szerint ez a dal nagyon jó, de olyan lelket lehelt bele az énekes, ami által szuper dal lett. Apáti Bence véleménye szerint Nikolas hangja kristály tiszta volt és bődületesen jót énekelt.
Pontok: 9 – 8 – 8 – 9

A szünet után színpadra lépő énekesnő nem csak versenyzett már A Dal színpadán, de volt már a műsor zsűritagja is a műsornak! Idén viszont egy újabb oldalát mutatja meg, a versenybe jutott dalának ugyanis ő az egyik zeneszerzője. Következik Wolf Kati és a Próbáld még!

Vincze Lilla szerint hatalmas díva Kati, nagyon tetszett neki, ahogy énekelt és örült, hogy halhatta. Apáti Bence szerint is nagyon-nagyon jó dal volt. Nagy Ferót 8 év után újra elvarázsolta az énekesnő.
Pontok: 9 – 9 – 9 – 9

Egy visszatérő zenekarral folytatjuk, akik őszinte és ösztönös zenét játszanak. Életrajzi ihletésű szövegeikben próbálják átadni a „mocsok” érzést! Következik a Mocsok 1 Kölykök és a Szerelem!

Apáti Bencének nagyon tetszett az előadás, érdekes és izgalmas harmóniákat hallhattunk szerinte. Pély Barnának is elnyerte tetszését a produkció, ő is kiemelte, hogy baromi jók a harmóniák a dalban.
Pontok: 8 – 8 – 8 – 9

Fiatal popzenészekkel folytatjuk, akik egy főiskolán ismerték meg egymást, majd két előadás között úgy döntöttek zenekart alapítanak. Hangzásvilágukat pedig egy igazi kuriózum teszi különlegessé. Jön a Nene és a Későre jár!

Pély Barna rögtön annyival kezdett, hogy 10 pont! Se Vincze Lilla, se Apáti Bence nem értékelt, csak pontozott. Nagy Feró kicsit gondolkodott, de csatlakozott zsűritársaihoz. A Nene 40 ponttal jutott tovább a következő körbe!
Pontok: 10 – 10 – 10 – 10

Az egyik, ha nem a legfájdalmasabb érzés az, amikor egy gyermek elveszíti az édesanyját. Bár az eltávozás része az élet rendjének, amikor megtörténik a tragédia, valahogy mégis minden átértékelődik. A most színpadra lépő előadó személyes történetén keresztül szeretne erőt adni másoknak akkor, amikor a szavak helyett a könnyek beszélnek. Következik Molnár Dániel és az Ábránd!

Vincze Lilla szerint megállt az idő. Gyönyörű volt a dal, csodásan énekelt a fiatal énekes. Nagy Feró szerint is remek a dal. Pély Barna annyit tett hozzá, hogy egy szép, őszinte balladát hallhattunk. Apáti Bence szerint nagyon nem lehetett könnyű ezt a fájdalmas érzést kitenni a a színpadra és az emberek elé.
Pontok: 8 – 8 – 9 – 8

Elindult a 10 perces szavazás! Kedvencükre SMS-ben voksolhatnak a +36(20,30,70)4422-999-es alapdíjas telefonszámon.

A szavazás ideje alatt egy olyan előadó lépett színpadra, aki hangjával bármilyen dalt megtölt élettel: legyen az nagyívű, vagy csak egy aprócska blues. A többszörös arany és platina lemezes, Máté Péter- Artisjus- háromszoros Petőfi- és kétszeres Fonogram díjas énekesnőt, Rúzsa Magdit láthattuk!

A szavazás szünetelt, a legkevesebb szavazattal rendelkező versenyző esett ki, aki nem más mint Arany Timi.

A zsűritagok pedig a Patikadombot búcsúztatták a versenytől.

Az újraindított szavazás lezárása után kihirdették a további elődöntősöket.

A második válogató továbbjutói:
Nene, Nági, Wolf Kati, Takács Nikolas, Molnár Dániel, Kies

Akiktől pedig elbúcsúztunk:
Mocsok 1 Kölykök, Konyha, Arany Timi, Patikadomb

A teljes adás is visszanézhető:

A második válogató képekben:

Array
(
  [replacement] => 
		
		

  [shortcode] => 
		
		

  [title] => 
  [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/02/1-768x1024.jpg
  [alignment] => aligncenter
)
Array
(
  [replacement] => 
		
		

  [shortcode] => 
		
		

  [title] => A Dal 2020 - Második válogató, Fotó: Kaszner Nikolett
  [image] => //mediaklikk.hu/wp-content/uploads/sites/4/2020/02/A_Dal_2020_masodik_adas_0208_fotokredit_MTVA_Kaszner_Nikolett_076-1024x683.jpg
  [alignment] => aligncenter
)