Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere, A Dal 2021 zsűritagja.

Nagy Feró nevét a Beatrice frontembereként és színpadi szerepei kapcsán mindenki jól ismeri, több évtizede a zenei élet egyik legfoglalkoztatottabb, legkedveltebb előadója határon innen és túl.

1971-ben csatlakozott a Beatrice zenekarhoz, ami akkor még lánycsapatként volt ismert. Miután 1977-ben feloszlott a banda, 1978-ban megalakult a klasszikusnak számító és ma is ismert Beatrice, amelynek a frontembere lett. 1981-es feloszlásuk után Feró megalapította az Ős-Bikinit-t, a magyar alternatív punk-rock kultúra egyik legmeghatározóbb együttesét. 1987-ben újra összeállt a Beatrice zenekar, több dalukkal átírták a slágerlistákat. 40. születésnapjukat 2019-ben nagyszabású Aréna-koncerttel és több mint 70 állomásos országos turnéval ünnepelték.

Nagy Ferónak olyan slágereket köszönhetünk, mint a 8 óra munka, Azok a boldog szép napok, a Pancsoló kislány, a Mielőtt végleg elmegyek, a Fagyi, vagy a Gyere kislány, gyere.

Garázs című rádióműsora a problémákkal küszködő fiatalok számára nyújtott segítséget, valamint amatőr zenekarok mutatkozhattak be a nagyközönség előtt.

1989-ben Állami Ifjúsági Díj kitüntetésben részesült, 2016-ban A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.

2017-ben életrajzi könyve alapján bemutatták a Ricse Ricse Beatrice című rockmusicalt az Új Színházban, a darabban nem csak ő szerepel, élőben zenél benne a jelenlegi zenekar. Az előadások a mai napig hatalmas sikerrel mennek.

Zenekarával folyamatosan koncertezik, a Petőfi Rádión vasárnaponként a Petőfi Rock című műsorban a magyar rockzenei élet múltját és jelenét mutatja be.