Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, A Dal 2021 zsűritagja.

Ferenczi György amellett, hogy énekel, fő hangszerének a szájharmonikát tekinti. Játszik hegedűn, gitáron, basszusgitáron, mert meggyőződése, hogy egy szólistának tudni kell kísérni is, hogy értse, mire muzsikál.

1985 óta turnézik, stúdiózenészként több mint 300 lemezen játszott – saját zenekaraival közel harmincon. Jelenlegi bandája a RACKAJAM, amellyel 2003 óta muzsikál. Gyakran játszanak Amerikában, ahol hét év alatt 10 lemezt készítettek, a legutóbbi 2020 decemberében jelent meg. A Budapest Bárban is otthon érzi magát, 10 éve tagja az együttesnek.

Munkáját hivatásnak tekinti, lételeme a zenekarozás és a turnézás. Zenekaraival bejárta a fél világot, úgy tapasztalta, hogy ahol megfordult, a koncert után mind jobban szerették a magyarokat. Kizárólag magyarul énekel, büszkén vallja, hogy anyanyelve és kultúrája rajongója. Imád tanulni, egyszerűen leülni és játszani a zenész barátokkal. Szinte mindenkivel, minden stílusban muzsikált már. Bandájával 12 éve zenekarozni tanítja a fiatalokat Magyarország szerte.

A szakmát legnagyobb példaképeitől tanulta meg, akik arra ösztönözték, hogy ne sóbizniszben, hanem családi zenekarban gondolkodjon, így 1992 óta a saját zenéjéből él. Tanárainak tekinti az LGT, a HBB, a MINI és a P.BOX együttesek tagjait, valamint mindazokat a csodálatos muzsikusokat, akikkel volt szerencséje egy színpadon játszani.

Eddigi pályája során kétszer kapott eMeRTon-díjat, emellett Artisjus-, valamint Máté Péter-díjjal, valamint Köztársasági Arany Érdemkereszttel is kitüntették.